10 Eylül 2012 Pazartesi

My Way (2011)





Oyuncular

Bu film gerçek olaylara dayanmaktadır.  Yaklaşık 50 milyon TL (30 milyar Won) bütçe ile çekilen film olağanüstü bir görsel şölen sunuyor izleyiciye. Hiç bir masraftan kaçılmamış ve karşımıza muhteşem bir savaş ve dram filmi çıkmış.

II. Dünya Savaşı sırasında Kore Japonya işgali altındaydı ve bir çok Koreli Japon ordusuna zorla alınarak Çin ve Sovyetler Birliğine karşı savaşmaya gönderildi. Film 1948 Londra Olimpiyat Oyunlarında maraton koşucularının yarışıyla başlıyor. 265 numaralı atlet Jun Shik Kim Kore adına yarışmaktadır. Bunu izlerken ne olduğunu anlayamıyorsunuz ama filmin sonu ile bağlantısı var bu görüntülerin.



Mart 1928 Kyung-Sung, Kore

Tatsuo anne babasıyla birlikte Büyükbabasını ziyarete gelmiştir. Jun-Shik'in babası Tatsuo'nun yanında işçi olarak çalışıyordur. Tatsuo ile Hun-shik'in ilk tanışması o zamandır. İkisi de birbirlerine en iyi koşucu olduğunu söyler. Küçük yaşta aralarında bir rekabet başlamıştır. 



Yıllar geçer ikisi de ulusal turnuvalarda başarılar kazanır. Yine bir Tatsuo zaferinden sonra Büyükbabası kokteyl verir. Kokteyl'e bir kurye tarafından hediye getirilir. Jun-shik'in babası hediyeyi kuryeden alır ve Tatsuo'nun Büyükbabasına verir. Kutunun içinde bomba vardır. Büyükbabası hemen anlar ve üstüne yatar. Bomba patlar ve Jun-shik'in babası suçlu ilan edilir. Babası gördüğü işkence sonrası sakat kalır.

Mayıs 1938

Tokyo Olimpiyat Oyunları için seçmeler yaklaşıyordur. Tatsuo Japonya'yı temsil edecek atlet olarak görülüyordur. Jun-shik ise tripotör sürücüsü olarak hayatını kazanmaya çalışıyordur.


Jun-shik'in eline bir fırsat geçmiştir ve o da seçmelere katılabilecektir. Seçmeler yapılır. Jun-shik tüm engellemelere rağmen yarışı kazanır ancak diskalifiye edilir.

Bunun üzerine Koreliler ayaklanır ve isyan çıkartır. Olaya karışanlar tutuklanır ve Japonya ordusuna hizmet etme cezasına çarptırılırlar.


Jun-shik ve arkadaşları sırasıyla Çin ve Rusya'ya karşı Japonya saflarında savaşa katılacaklardır. Japonya Ruslara karşı savaşı kaybedecektir ve Jun-shik'le beraber Tatsuo'da esir düşecektir. Oradayken aralarındaki buzlar çözülecektir. Artık birbirlerini düşman olarak görmeyeceklerdir. Daha sonra Rusların safında Almanlara karşı savaşacaklardır. Tatsuo yaralanmıştır ve Jun-shik ona yardım aramaya giderken Almanlara esir düşer. Bu bölümlerde anlatacak çok şey var ama kısaca anlatmam gerekirse böyle. Olağanüstü savaş sahneleriyle dolu, koşuyu kendilerine amaç edinmiş iki insanın yaşadıkları anlatılıyor.

Dong-gun Jang ve Jô Odagiri ikiside çok iyi oyuncular. Sadece bu film için söylemiyorum. Daha önce de filmlerini izlediğim için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Filmde bir de Türk oyuncu var. İsmail Deniz. Almanya adına savaşan Karim isimli bir askeri canlandırıyor.





Oldukça iyi derecede Almancası var. Değinmeden geçemeyeceğim Jô Odagiri'de her dili konuşuyor arkadaş. Almancası bile süper.

Çok fazla rol almasa da Çinli güzel oyuncu Bingbing Fan'da bu filmde Shirai karakterini canlandırıyor. Çinli esir olarak Japonların eline düşmüştür. Jun-shik ve arkadaşları ordu içinde isyan çıkardığında onunla beraber aynı kafese kapatılmışlardır.






Konusu olan bir savaş filmi arıyorsanız bu film sizi kesinlikle tatmin edecektir.





Filmin sonundaki OST'yi merak edenler varsa Andrea Bocelli - To Find My Way parçanın adı.






6 yorum:

Penguen'in Sepeti dedi ki...

Bir zamanlar dünyanın ne kadar çığrından çıktığını gözler önüne seren olağanüstü bir yapımdı... Yazınız da güzel bir tanıtım olmuş .. Ellerinize sağlık.

Penguen'in Sepeti dedi ki...

Bu arada bu film ile The Flowers of War filmini aynı hafta içinde izledik ve o da bunun gibi belki de daha da etkileyiciydi...İzlemediyseniz tavsiye ederim...

Neo dedi ki...

Yorumlar için teşekkürler. The Flowers of War filmini izlemiştim. Silenced filminden sonra onu da yazacağım zaten :)

inatcikiz dedi ki...

yazı çok güzel olmuş, eline sağlık...
bu tanıtımdan sonra izlemem farz oldu...
çok etkileyici bir yapım olduğu belli...
teşekkürler...

Neo dedi ki...

Çok teşekkürler. İyi seyirler dilerim.

Adsız dedi ki...

Çok iyi bir yazı, merak ettiğim konulara cevap oldu ... çok etkileyici ... teşekkürler

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts