9 Mart 2019 Cumartesi

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)



Serinin son filmi olan Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny'de sevdiği adamı kaybetmenin acısıyla inzivaya çekilen Shu Lien'in uzun yıllar sonra sessizliğini bozmak zorunda kalacağı tehlike yaklaşmaktadır. Koruma altındaki efsanevi kılıcı çalmak için gelenler vardır. Bu kılıçla dövüşen kişi hiçbir düelloyu kaybetmemiştir. Kılıcı çalmaya gelen genç adamı (Wei Fang) yakalayan Snow Vase Shu Lien'den onu eğitmesini ister. İlk başta karşı çıksa da onu eğitir. Bu sırada yıllar önce öldüğünü sandığı sevdiği adam ortaya çıkıverir. Kafeste tutulan Wei Fangla Snow Vase arasında gizli bir yakınlaşma başlamıştır. Snow Vase kafesten kurtulup etrafa saldıran bu kişinin öldürülmesine engel olur. Nedenini bilmediği bir şekilde. (Sonrasında bu sahne var. Güzel bulduğum için ekledim.)


Kafesteki Wei Fang Snow Vase'nin kayıp geçmişini biliyordur. Ona kendi küçüklüğünü anlatır. Onun annesinin kendisini büyüttüğünü. Hepsi kendi yolunu bulacak ve kılıç için savaşacaktır. Wei Fang kılıcı bir şekilde çalıp kaçmayı başarır. Bu büyük bir mücadeleye sebep olacaktır.

Fantastik filmleri seviyorsanız bunu da seversiniz. Bazı yerleri monoton gelebilir ama efsanevi görsel şölen eşliğinde sona eren bir film.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts