26 Kasım 2011 Cumartesi

"Love Story in Harvard" (2004)




Adından da anlaşılacağı üzere Amerika'da geçen bir aşk hikâyesidir bu. Tabii sonrasında Güney Kore'ye taşınıyor. Harvard'da çok çeşitli ülkelerden öğrencilerin bulunduğu bir ortamda iki tane hali vakti yerinde hukuk öğrencisi çok fakir bir tıp öğrencisine aşık olurlar. Hem okulda zirveye oynamak hemde o kızı elde etmek için ellerinden geleni yapacaklardır.



Hyun-woo ve So in'in ilk karşılaşması

Hyun-woo (Kim Rae-won) her zaman doğrunun yanında olmaya çalışıyordur fakat çok toy bir kişiliğe sahiptir. Amacına ulaşmak için sonuna kadar mücadele etmeyi sever. Jung Min (Lee Jeong-jin) ise hangi yoldan olursa olsun kendisinin kazanmasını sağlayacak en kötü yolları bile kullanmayı yeğler. O da sonuna kadar mücadele etmeyi sever. Bu iki hukuk öğrencisi çok zekidir. Öyle ki hukuk fakültesini ilk sıralarda bitirirler.

Aşık oldukları kız ise Amerika'da babası ile yaşamaktadır. Zor şartlar altında eğitimini sürdürüyordur. Bunun için her türlü ek işi de yapıyordur. Çok iyi kalpli olması yüzünden başı belaya girecektir. Bir barda içki içerken düşüp bayılan bir kişiyi kurtarmak için kesici bir aletle boğazına hava yolu açar. Ancak kullandığı alkol hastayı komaya sokmuştur. Bu yüzden okuldan atılmak üzeredir. Komite toplanır ve bir karar vermeye çalışır. So In'i sorguya çekerler. Bu esnada iki hukuk öğrencisi onu kurtarmak için planlar yapıyordur. Sonunda komiteye bu konudaki kanunu hatırlatıp onu kurtaran kişi Hyun-woo olacaktır. Durum 1-0 yani :)


Zaten öncesinde aşk için vakti olmadığını söylediği halde So in'de gönlünü Hyun-woo'ya kaptırmıştır. Bol bol öpüşmelerini göreceğiz dizinin bu bölümlerinde. Aşağıda sizin için üç tane video hazırladım.










So In gönüllü olarak yardıma muhtaç kişilere doktorluk yapacaktır. Bu nedenle Amerika'dan ayrılıp Bolivya'ya gider. Arkasında Hyun-woo'yu bırakarak. Aradan yıllar geçer ve Kore'ye döner. Üniversite aşkını bıraktığı gibi bulacak mıdır acaba?

Burada kesiyorum çünkü çok dallanıp budaklanıyor konu. Genelde bir romantizm olmasına rağmen üzücü durumlarla çokça karşılaşacaksınız. Güzel bir diziydi. Farklı türde bir kore yapımı izlemek güzel oldu. Farklılığı Amerika yılları. Özellikle devamlı ingilizce konuşmalarla geçiyor hemen hemen. Kim Tae Hee şakır şakır ingilizce konuşurken Kim Rae Won kırık ingilizcesiyle sizi gülme krizine sokabilir :)  Dizi neredeyse tek bir şarkı üzerinden gidiyor. Im so in love with you diye bir şarkı. Bu arada Kim Rae Won'u kınıyorum.   Tamam iyi öpüyorsun Kim Tae Hee'yi şapur şupur da. Kadını tokat manyağı yaptın be adam. Başkası olsa çeker giderdi vallahi :) O güzelliğe bu yapılır mı? Neyse efendim dram yönü kuvvetli bir romantik dizi. Ben 8 puan verdim. 7,5 filan da verilebilir. Çevirisi için sadness'a teşekkürler :)

Diziyle ilgili bir sürü güzel resim var. Onları da paylaşayım.


















4 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Bu dizi sadness ile tanışmamı sağlamıştır. O yüzden ayrı bir severim (:
Başrol oyuncuları ve dramatik yapısıyla izlenilesi diziler arasındadır.

Neo dedi ki...

Oh Yoon Joo yorum için teşekkürler. Ayrıca ilk çevirisiymiş sadness'ın bu dizi :)

Adsız dedi ki...

teşekkürler tanıtım için Türkçe çevirisi var dimi?

Neo dedi ki...

Rica ederim. Olmaz mı? Burada var :) http://www.sarangni.info/mov/0439392/rubeusutori-in-habeodeu.html

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts