3 Kasım 2010 Çarşamba

Crying Out Love, in the Centre of the World (2004)

Sekai no chûshin de, ai o sakebu
Dünyanın Orta Yerinde Aşk İçin Ağlıyorum







Sakutaro Matsumoto Okul Müdürlerinin (Kunimura) ölümüyle birlikte, amcası Shigezou Matsumoto'nun okul müdürünü (Kunimura) gençliğinden beri sevdiğini ve ölene kadar seveceğini öğrenir. Saku (Sakutaro Matsumoto) için ölene kadar sürecek olan aşklar inandırıcı değildir.

Okul Müdürünün (Kunimura) cenaze töreninde konuşma yapmak için Kobane Lisesi'nden gelen çalışkan, sporcu ve güzel öğrenci Aki Hirose Müdirenin acısını paylaştıklarını söyleyemeden yağmur başlar ve kalabalık dağılır. Kimse Aki Hirose'nin konuşmasını dinleyememiştir fakat yinede bazılarının dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Saku'nun Aki'ye ilgisi, Aki'nin Saku'ya yaklaşması ile önce arkadaşlığa sonrasında aşka bırakacaktır.
Walkman ile bir birine mesajların gönderildiği, tramvayların geçtiği, akşamları radyo programlarında şarkıların hediye edildiği turuncu bir aşk yaşamaya başlarlar.
Aki ve Saku gizlice gittikleri adada girdikleri harabe yapı çerisinde turistlerin bıraktığı fotoğraf makinesini bulurlar. Fotoğraf makinesi içerisinden çıkan resimlerdeki Avustralya Aki'nin ilgisini çeker ve Avusturalya'ya gitmeyi ister. Fakat güneşli güzel aşkların bazen fırtınalar ile karşılaşabileceğini öğrendiklerinde Avusturalya'ya gitmek ve dünyanın orta yerinde aşkına ağlamak yalnızca birisine nasip olacaktır.

Hüzünlü bir hikayesi var bu filmin. Mutlaka izlenmesi gerekenlerden.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts