1 Temmuz 2013 Pazartesi

"That Winter, The Wind Blows" (2013)




Oyuncular



Oh Young küçük yaşta iken bir rahatsızlık yüzünden görme yetisini kaybetmiş şimdilerde babasından miras kalan şirketleri yöneten bir kızdır. Babasının sekreteri olan Wang Hye-Ji ona yardımcı oluyordur. Oh Soo ve Jin-Sung ise dolandırıcıdır. Kumarhane de hile yaparak karşılarındakileri dolandırıyorlar ve büyük vurgunlar yapıyorlardır. Oh Soo'ya hem Hee-Sun hem de So-Ra aşıktır. So-Ra aynı zamanda bir iş adamının metresidir. Moo-Cheol ve Oh Soo çocukluk arkadaşıdır. İkisi de eskiden aynı kızı seviyorlardır. Bu kız aynı zamanda Hee-Sun'un ablasıdır. Moo-Cheol kardeşi gibi sevdiği Oh Soo'da aynı kızı sevdiği için aradan çekilmiştir. Ancak kız bir trafik kazasında hayatını kaybedince ona düşman olacaktır.


Kız hamile olduğunu söylediğinde korkan Oh Soo onu terk eder. Bu olaydan sonra kız trafik kazasında ölmüştür. O yüzden Moo-Cheol onu suçluyordur. O da bir kumarhanenin işletmesinden sorumludur. Oh Soo'nun ona yüklü miktarda bir borcu vardır. Moo-Cheol ona süre vermiştir. Bu süre içinde borcunu ödemezse öldürülecektir. Oh Soo'nun başı So-Ra ile derttedir. Kız ona karşılık vermediği için patronundan kendi çaldığı parayı ona yükler ve onu ihbar eder. Bu yüzden 1 yıl hapis yatar Oh Soo. Oh Soo'nun hayatında biraz detaya inersek; doğar doğmaz buz gibi soğuk gibi havada bir ağacın altına terk edilmiştir. Yetimhanede büyümüştür daha sonra. Oh Soo ve Jin-Sung'un yine Oh Soo isminde bir arkadaşları vardır. Bir süre onlarla kalmıştır. Kendisinin zengin bir iş adamının oğlu olduğunu iddia ediyordur. İkisi de buna inanmaz ve dalga geçerler. Gerçekten doğruyu söylüyordur.


Babasıyla tartıştığı için uzun zaman önce evi terk etmiştir kendisi. Oh Young bir gün evdeyken postacı gelir. O esnada sekreter evde değildir. Abisinin yıllardır gönderdiği mektuplardan haberi yoktur Oh Young'un. Sekreter Wang hepsini kendisinden gizliyordur. Oh Young'un babasının ölümünden de sorumludur. Bu gerçeği de gizliyordur. Arkasından bir sürü gizli iş çeviriyordur. Nasıl olsa görmüyor diye bütün her şeyi kendine mal etmeye çalışıyordur. Mektubu alan Oh Young onu postacıya okutur. Hemen bir taksiye çağırır ve yazılan adrese gitmesini söyler. Oraya gittiğinde dolandırıcı Oh Soo evdedir. Oh Soo'nun evde olmadığını söyler ona. Oh Young üzgün bir şekilde dönerken Oh Soo evden çıkar. Dışarıda Oh Young yine abisini bekliyordur. Oh Soo yine onunla konuşmaya başlar. O esnada onu arayanları fark eder ve kaçmaya başlar.


Yolda onun kaçtığını gören diğer Oh Soo yani Oh Young'un abisi de onun peşinden koşar. Yolun içine atlayıp koşmaya devam ederken bir araba çarpar ve hayatını kaybeder. Tam da bu görüntüde evden babasının durumunun kötü olduğu haberini alan Oh Young ağlak gözlerle hiçbir şeyden haberi olmadan taksi bekliyordur. Oh Soo yakalanır ve hapise gönderilir. 1 yıl yattıktan sonra çıkar. Daha önce bahsettiğim mevzu yüzünden. Bir gün Oh Young'un avukatı kapısını çalar. Oh Soo isminde birini arıyorlardır.


Borç yüzünden zor durumda olan Oh Soo bu kişinin kendisi olduğunu söyler. Avukatla görüşmek istemediğini daha sonra gelmesini söyler. Artık Oh Young'un abisi Oh Soo rolünü oynayacak ve borç alarak kendini kurtaracaktır. Jin-Sung ile birlikte plan yaparlar. Oh Soo hakkında bildiklerini ve bilmediklerini araştırırlar. Oyunu mükemmel oynamak zorundalardır. Hee-Sun'da onlara yardımcı olacaktır.


Oyunu oynamaya başlayacaklardır. Bu kadar kişi içinde masum olan sadece Oh Young ve avukat Jang Sung vardır. Abisi rolünü oynayıp aynı eve yerleşen Oh Soo zamanla pişman olacaktır. Kalbi bu oyuna bir son vermesini söyleyecektir. Kendi hayatı pahasına onu mutlu edebilmek için her şeyi yapacaktır. İlk başta acıma duygusu olarak başlayan bu durum bir aşka dönüşmüştür çünkü. Abisi rolünü oynarken zorlanacaktır.

Etkileyici bir dram ve iyi bir kurguya sahip bu dizi. Güzel soundtrackleri de var. Taeyeon - And One ve Yesung - Gray Paper

Rol yeteneklerine gelince özellikle Song Hye-kyo kör rolünü çok iyi oynamış. Jo In-seong'da rolünün hakkını vermiş. Reply 1997'de izlediğimiz Jung Eun-Ji'de doğuştan bir yetenek var bu yaşta. Rollerini çok rahat oynuyor. Kim Bum'da yine her role yakıştığı gibi buna da yakışmış. Daha önce Padam Padam'da izlemiştim ve orada da iyiydi. Son olarak bu dizinin bir Japon dizisinin yeniden uyarlaması olduğunu da ekleyeyim.

1 yorum:

pattisimm dedi ki...

bana biraz zorlama dram gibi geldi bir kız küsüyor bi namca küsüyor ikisi de sürekli triplerde kızın da bu ölüm aşkı beni biraz sıktı bi de iki kardaş bu kadar yakın olur mu yahu ikide bir sarılmalar dokunmalar falan kız işgillenmiyo mu anlamadım henüz 10.bölümdeyim fena değil dizi ama bi its love thats ok. olamaz tabikiiii

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts