1 Mayıs 2012 Salı

A Beautiful Life (2011)







Oyuncular



Li Peiru (Qi Shu) Hong Kong'tan Çin'in başkenti Şangay'a gelmiş bir genç kızdır. Yıllarca ailesine para yetiştirmek için uğraşmıştır ve artık mutlu bir yuva kurmanın hayaliyle bir adamın peşine düşmüştür. Fang Zhendong (Ye Liu) ise her işini düzgün yapan dürüst bir polis memurudur. Bir gün eğlenmek için gittikleri aynı barda tesadüfen karşılaşırlar. Pek hoş bir karşılaşma olduğu söylenemez. Daha sonra gecenin ilerleyen vakitlerinde Fang bardan ayrılır ve yolda yürürken arkasından birisi üstüne atlar. Bu kişi Li'dir. Sarhoştur ve evine götürülmesi gerekmektedir. Sarhoş olduğu için adresini öğrenemeyen Fang onu bir otele götürür ve oradan ayrılır. Daha sonra yine tesadüf eseri karşılaşacaklardır ve artık Fang Li'nin etki alanı altında kalacaktır. 


O ne zaman çağırsa hemen gidecektir. Kardeşiyle birlikte sıradan bir hayat yaşayan Fang onun da geçimini üstleniyordur. Kardeşi içine kapanık bir çocuktur ve maskotluk yaparak vakit geçiriyordur. Maskotluk yapmasının da tek nedeni aynı yerde çalışan dilsiz bir kıza aşık olmasıdır.


Biz de hep erkek tarafı kız istemeye gider ya Çin'de tam tersi oluyor. Şaka bir yana dilsiz kızın annesi onların aşklarını görür ve evlenmelerinin iyi olacağını, ona iyi bakacaklarına emin olduğunu söyler. Burada geçen konuşmalar çok çarpıcı. Bu duygusal tablo karşısında Li'de göz yaşlarını tutamaz. Artık kabul edemediği gerçeği kabullenmesi gerekiyordur. O da Fang Zhendong'u seviyordur. İş durumu kötüye giden Li sonunda ülkesine döner. Orada da duramaz ve Çin'e geri döner. Döndüğünde ise hiç beklemediği bir durumla karşılaşır.





Dram ve romantizmin bir arada olduğu güzel bir filmdi. Qi Shu ve Anthony Wong Chau-Sang dışındaki oyuncuları tanıdığım söylenemez ama iyi oyunculuk çıkarmışlar onlarda. Liang Tan ise yüzmede olimpiyat şampiyonuymuş gerçek hayatta. Bu filmde rol almış. Odun gibi bir vücudu var. Tuhaftı, bütün yüzücüler mi böyledir bilemiyorum. Danying Feng'de güzel kızmış. İlk kez bu filmde gördüm :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts