20 Ocak 2011 Perşembe

Bangkok Traffic (Love) Story (2009)

Rot fai faa... Maha na ter
Bangkok Trafiğinde Aşk Oluşumu



Li'nin, en yakın arkadaşı olan Ped Sevgililer Günü'nünde evlenir. İçkiyi fazla kaçırınca Ped'in odasında uyur. Uyandıktan sonra direksiyonun başına geçer ve trafik kazası yapar. Kaza sonucu Lung ile karşılaşır. Arabanın sol dikiz aynası kırılır ve aynayı Lung'a bırakır. Li, eve döndüğünde evde bekleyen anne, baba ve büyükannesinden azar işitir. Babası arabayı elinden alır ve artık Li toplu taşıma araçlarıyla işe gitmek zorunda kalır.


Hikayemizde böylelikle başlar. İşe trenle gitmek zorunda kalan Li, kaza yaptığında karşılaştığı ve büyüsüne kapıldığı Lung'u görür ve eli ayağına dolanır. Bir akşam evlerinin üst katında sesler duyarlar ve kız kardeşinin bir gençle birlikte olduğunu görürler. Basılmışlardır ve büyükleriyle görüşmek isterler. Çocuğun büyüğü olarak ise sadece abisi vardır. O da Li'nin hoşlanmaya başladığı Lung çıkmaz mı? Günler geçer ve onu her gördüğünde daha çok sevmeye başlar. Utangaç olduğu için erkekleri parmağında oynatan bir kız arkadaşından yardım ister. Ona bir hediye alır ve kutunun üstüne cep telefonunun numarasını yazar. Lung'un aramasını bekler ama arama filan gelmez. Artık Güney Kore filmlerinde görmeye alıştığımız türde bir erkeğin peşinden giden kız izlemeye başlıyoruz.




Komik durumlar, sakarlıklar, tesadüfen karşılaşmış gibi yapmalar filan :) En az Güney Kore yapımları kadarda başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zaten kaç tane bu tarz güzel film var ki?


Li'nin babaannesi evlere şenlik bir kadın. Nece konuştuğunu bilmiyorum ama filmdekilerden farklı bir dil konuşuyordu. Li'nin annesi ise onun söylediklerini tercüme ediyordu. Her söylediği ayrı komedi :)


Fındık kurdunu unutmayalım :) Li'nin arkadaşı dediğimiz diğer kız tam bir çakal. Ne numaralar çeviriyor kaşla göz arasında. Li'ye ayarlayayım derken elindeki iki çocuğa rağmen onada askıntılık yapmaya başlar. Bir bu eksikti. Li artık onunla da mücadele etmek zorunda kalacaktır. Su festivali gerçekten eğlenceliydi. Güzel düşünülmüş. Buralarda da yapılmalı bence :) Çocukken kendi aramızda yapardık ama koca eşek kadar insanlar yapınca çocuk ruhum depreşti birden :)


Lung bir gün Li'yi su savaşı festivaline davet eder. Resimde gördüğünüz gibi fındık kurduda onların peşine takılır. Bin bir türlü yalakalık filan :) Li'nin surat ifadesi her şeyi ifade ediyor. Tamda sevinmiş garibim beraber çıkacaklarını düşünmüş. Lung geceleri tren garında çalışıyordur. Li ise güneş panelleri satan bir şirkette. İkili birbirlerini sadece iş çıkışlarında görebiliyorlardır. Lung akşam işe giderken Li işten geliyordur. Sabah Lung işten dönerken Li işe gidiyordur. Birbirlerini çok fazla görme şansları bu yüzden yoktur. Ama ikiside kendilerine fırsat yaratarak bir şekilde çıkmaya başlamışlardır. Arada bir takım olaylar olur ve ikili ayrı düşmek zorunda kalır. Sonunda ise çok güzel bir sürpriz bizi bekler :) Güzel bir filmdi yani. Romantik komedi arayanların kaçırmaması gereken bir film.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts