1 Mart 2011 Salı

My Mom (2010)

Woman's Mother
A Long Visit
Chinjung Eomma
Annem




Ji-Suk'un annesi (Kim Hae-sook), büyüyüp akıllı ve güzel bir kadın olan kızıyla her zaman gurur duymuştur. Ji-Suk (Park Jin-Hee) evlendikten sonra anne olmuştur. Ama annesinin ona hala bir bebek gibi davrandığını düşünür ve annesiyle birlikte ilk kez bir yolculuğa çıkmaya karar verir.
Dikkat yazı spoiler içerebilir!
Zor bir çocukluk geçiren fakir bir ailenin kızı olan Ji-suk, okul arkadaşlarına karşı annesini göstermekten utanç duyuyordur. Annesinin evde gördüğü şiddetten dolayı yüzü morluklar içerisindedir. Bunu dışarıya yansıtmamak için onu veli toplantısına bile çağırmak istemez. Babası tek bacağı sakat olan bir otobüs şoförüdür. Eve yorgun gelip durduk yere eşini dövmek için bahaneler bulan insanın sinirlerini tepesine çıkartan bir adamdır. Filmi izlerken bile böyle bir olayın vuku bulmasını görmek istemiyorum ama maalesef hayatta böyle. Sinema bir bakıma hayatın bir özeti gibi. Annesi kızı için her türlü fedakarlığı yapmayı eksik etmez. Genç kız çocukluğunun bu travmatik durumu göz önüne alındığında. Haklı olarak annesine büyüyünce evlenmeyeceğini söyler. Neyse... Yıllar geçer Ji-suk üniversite eğitimi için Seul'e gider. Üniversitede tanıştığı ailesi zengin bir genç ile evlenme kararı almışlardır.


Ancak burada da fakirlikleri onların peşini bırakmayacaktır. Erkek tarafının ailesi kızı istemiyordur. Genç adam kızı ve aileleri tanıştırmak için bir yemek ayarlar. Gergin geçen yemekte kız ve erkek tarafının anneleri birbirlerine kötü sözler söylerler. Kızının aşağılanmasını kabul edemeyen anne altta kalmaz ve kadına ağzının payını verir. Daha sonra anne yüreği kızının mutsuz olmasına daha fazla dayanamaz ve gizlice gidip kadından özür diler ve ayaklarına kapanır.



İki kadın arasındaki bu olay bir sır olarak kalır ve evlenmelerine izin verilir. Kısa süre sonra bir çocukları olur ve günlerden bir gün annesinden telefon alır ve babasını kaybettiğini öğrenir. Sevinsin mi üzülsün mü bilemez. Annesi büyük bir beladan kurtulmuştur. Onun düşüncesi böyledir. Ancak annesi eşinin dayağına alışmış ve onu kaybettiği için üzülüyordur.



Artık annesi onu o annesini belli aralıklarla ziyaret ediyorlardır. Yine böyle günlerden bir gün Ji-suk annesine haber vermeden onu ziyarete gelir. Bir süre orada kalacağını söyler. Midesinden rahatsız olduğu için her şeyi yiyemediğini önemli bir hastalığı olmadığını söyler. Annesi ile güzel vakit geçirirler. Onu dışarı çıkartıp istediği şeyleri alır ve bir fotoğraf çektirelim der.


Ji-suk aslında yavaş yavaş annesine veda ediyordur. Gizlediği sırrını çok fazla tutamaz. Annesi onun davranışlarından bir şeylerin yolunda olmadığını anlar. Kendi ağzından duymasa bile bir şekilde öğrenmeyi başarmıştır. Filmin bundan sonrasını izleyiciye bırakıyorum. Mendillerinizi hazırlayın derim.


Filmi tavsiye eden pi'ye çok teşekkürler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts