9 Eylül 2012 Pazar

Kısa Kısa...

Blue Valentine (2010)
Aşk ve Küller




İş hayatında başarısız olmuş evli bir adamın evliliğin yıkılışını anlatan film gerçek hayattan bir kesit şeklinde. Eskiye dönüp güzel gençlik yıllarını, tanışmalarını anlatıyor. Daha sonra evliliğini kurtarmak için şimdiki zamanda denedikleri şeyleri gösteriyor. Uzun bir film izlerken sıkabilir türden. Fazla beğenmedim. 





Çizgi romandan uyarlama bir film daha. Thor gücünü çekicinden alan çok güçlü bir savaşçıdır. Babasının krallığı altında kendi evrenlerini korumaya çalışıyordur. Ancak kibiri ve öfkesi yüzünden daha önce barış yaptıkları başka bir evrendeki yaratıklarla yeniden savaşın eşiğine gelmişlerdir. Babası bu yüzden onu sürgün için Dünya'ya gönderir. Kardeşi taht için zaten yanıp tutuşuyordur ve hain planları vardır. Thor artık güçsüz sıradan bir insandır. Tabii normal insanlardan biraz daha güçlü :) Dünya'da tanıştığı araştırma görevlisi bir kıza aşık olacaktır. Geri dönüş için bir sebep bekliyordur artık. Kendi dünyaya sürüldüğünde evrenleri tehdit altındadır. Thor'un arkadaşları onu geri getirmek için işe koyulurlar. Yine bol aksiyon az hikaye olan bir Amerikan filmi :)





The Hunger Games (2012)
Açlık Oyunları

Bu filminde aynı isimli romandan uyarlama olduğunu söyleyelim. Gelecekte geçen filme göre 12 bölgeden seçilen esirler onlar için hazırlanmış ve her yeri kameralarla çevrili bir bölgede ölüm kalım savaşı vereceklerdir. Her bir bölgeden kura ile bir kişi bu yarışmaya seçiliyordur. Katniss Everdeen'in küçük kardeşi seçilince bunu kabul etmez ve onun yerine gönüllü olur. Her bir bölgeden gelen adaylar eğitimden geçiyordur. Hepsinin birer sponsoru vardır. İnsanların ölümlerini izlemenin yarışma olduğu bir acayip durum. Katniss buradan sağ çıkacak mıdır? Filmde bunun mücadelesini izleyeceğiz. OST'si çok güzel bunu söylemeden geçemeyeceğim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts