29 Ekim 2012 Pazartesi

"Gaksital / Bridal Mask" (2012)




Oyuncular








Joson (Kore'nin eski adı) Japonya işgali altındadır. Japonlara karşı çıkanlar türlü işkencelere mağruz kalıyor ve çoğu da ölüyordur. Bunlardan birisi Lee Kang To'nun abisi Lee Kang San'dır. Yıllarca hapiste kaldıktan sonra aklını kaybetmiş numarası yaparak oradan kurtulmayı başarır Lee Kang San. Gündüzleri deli kılığında sağda solda dolaşıyor, çocukları eğlendiriyordur. Bir olay anında ise beyaz kıyafetiyle birlikte maskesini takıp halkına zarar veren Japon polisine karşı koyuyordur. Halk her ezildiğinde Gaksital (Maskeli) ortaya çıkıyor ve onları kurtarıyordur.




Lee Kang To ise ailesine daha iyi bir yaşam sunabilmek için Japon polis teşkilatında çalışıyordur. Bu nedenle herkes tarafından bir hain olarak görülüyordur. İçinde bulunduğu polis teşkilatının başındaki adamın oğlunun annesi öldürdüğünü öğrenir. O da maskeliyi yakalamak için can atan birisidir.




Ancak o kişinin abisi olduğunu bilmiyordur. Bir çatışma sırasında onu yaralayarak ölümüne neden olur. Gerçeği öğrendiğinde uzun süre kendine gelemez. Artık abisinin misyonunu kendisi devralır. Annesini öldüren polis teşkilatında görevli kişiyi maskeli kılığında öldürür. Hem orada çalışıyor hem de gizlice Gaksital olarak gizlice abisinin kalan görevini yerine getiriyordur. İçeride olduğu için bilgileri önceden alıyor ve daha avantajlı duruma geçiyordur. Çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda öğretmen olan Shunji'de abisinin öldürülmesi ile polis teşkilatına katılır. Babaları gizli örgütün üyesidir. Japon imparatorluğuna ihanet edenleri yok etmekle görevlidir. Bu iki çocukluk arkadaşı birbirlerinin sırlarından habersiz şekilde birlikte çalışacaklardır.


Lee Kang To babasının öldürülmesini gerçekleştirenlerin bu gizli örgüt olduğunu öğrenecektir. Çocukken tanıştığı Bun Yi isimli bir kızı da unutamamıştır. Bun Yi'de genç efendisini unutamamıştır. Shunji ona aşıktır. 



Lee Kang To ise çok sonra onun yıllardır aradığı kişi olduğunu anlayacaktır. 




İki yakın arkadaşın arasına bu kız girecektir. Bun Yi aynı zamanda Joson'un kurtulması için gizlice faaliyet gösteren Dam Sa Ri'nin kızıdır.



Lee Kang To'da daha sonra onlara yardımcı olacaktır. Direniş hareketini başlatacaklar ve Japon esaretinden kurtulacaklardır. Bu diziyi uzun uzun anlatmak isterdim ama izleneseniz daha iyi olur. Aksiyon dram türündeki dizi bir ülkenin baş kaldırısı ve silkinmesini anlatıyor.

Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Han Chae Ah çok güzel kadın :)



Resimlerle yazımı sonlandırıyorum.











4 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

ben bu diziyi izlemek istiyorum ama gerilime gelemiyorum hiç.

Neo dedi ki...

Bol miktarda dram var ama gerilim demek pek doğru olmaz. İntikam lafı daha doğru olabilir :)

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bak ben rooftop daki intikam sürecine bile dayanamadım daha fecisi bu de mi?yok ben izleyemeyeceğim :D

Neo dedi ki...

Evet daha kanlı :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts