9 Eylül 2012 Pazar

"1 Litre of Tears" (2005)

1 Litre Gözyaşı



Oyuncular




Gerçek bir hikayeden alıntı olan bu dizi size çok şeyler öğretecektir diyerek konuya geçiyorum hemen.

Aya 15 yaşında liseye giden genç bir kızdır. Daha hayatının baharındadır. Farkında olmadan vücudu istem dışı tepkiler vererek hareket kabiliyetini kısıtlıyordur. Annesi en sonunda onu bir doktora götürür ve doktor ona kızının vücudunun dengesini sağlayan beyinciğinin küçüldüğünü, zamanla hareket kabiliyeti dışında konuşma yeteneğini bile kullanamayacağını söyler. İlk başta bunu kızına söyleyemeyecektir Shioka. 


Kızı normal şekilde okuluna devam ederken orada tanıştığı bir arkadaşına aşık olur. Aşık olduğu arkadaşı (Haruto) hastanenin müdürünün oğludur aynı zamanda. Tıp okuması için babası tarafından baskı görüyordur. O ise bunu düşünmüyordur.



Aya daha sonra hastalığını öğrenecektir ve adeta hayata küsecektir. Hareket kabiliyeti günden güne azalınca doktorların tavsiyesiyle engelliler okuluna yatırılacaktır. Orada tanıştığı kendisiyle aynı rahatsızlığı yaşayan ve hastalığı kendisinden daha ileri seviyede olan Asumi ile sevdiği arkadaşı Haruto sayesinde hayata tutunmayı öğrenecek, yazdıklarıyla onun gibi durumda olanlara yaşama azmi verecektir. 10 yıllık bir savaşın ardından Aya yaşamını yitirecektir ama arkasında binlerce destekçisini bırakacaktır.

Dizinin en iyi şarkısı kuşkusuz Remioromen - Sangatsu Kokonoka'ydı.

Dizinin içinde de okul koro çalışmasında bu şarkıyı çalışıyorlar. Ağır bir dram. Dikkat diyorum.

1 yorum:

okurix dedi ki...

Ah adını görmek bile gözlerimin dolmasına neden oluyo. Hiç bir dizide bu kadar ağlamamıştım

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts