25 Aralık 2012 Salı

As One (2012)

Tek Yürek
Korea




Konusuna geçmeden önce bu filmin gerçek olaylara dayandığını söyleyeyim.



Hyun Jung Hwa, Güney Kore milli masa tenisi takımının en iyi oyuncusudur. 1991 yılında Japonya'da düzenlenen Dünya Masa Tenisi Şampiyonasında Kuzey Kore ile anlaşan Güney Kore birleşik bir takım göndermeye karar verir. Kuzey Kore'nin en iyi oyuncusu ise Lee Boon Hee'dir. İki düşman ülke oyuncusu birlikte mücadele edeceklerdir. 

İkisi de zorluklar içinde ayakta kalmaya çalışıyorlardır. Jung Hwa bir türlü altın madalya kazanamıyordur. Çünkü bu alan Çin'li oyuncular tarafından domine edilmiştir. Bir sene önceki şampiyonada Kuzey Koreli Boon Hee'yi yenerek finale çıkan Jung Hwa finalde Çin'li oyuncuya yenilecektir.

1991'deki şampiyona öncesi 1 aylık bir süre vardır ve iki ülke takımı birlikte çalışacaklardır. Japonya'da kampa girerler. Ancak uyum süreci sıkıntılı geçer. Öyle ki Kuzey Koreli oyuncular Güneylilere Yoldaş diye hitab etmektedirler. 

Şampiyonaya çok az bir zaman varken iki ülke arasında bir anlaşmazlık çıkar ve Kuzeyliler takımlarını turnuvadan çekme kararı alır. Ancak oyuncular birbirlerine ne kadar soğuk davranmaya çalışsalar da aralarında bir çekim oluşmuştur. Öyle ki imkansız olması muhtemel bir aşk bile doğar bu birliktelikten. 

Güney Koreli oyuncuların otelin önünde yağan yağmura rağmen Kuzey Koreli oyuncuları bekleyişleri görülmeye değer.



Hükümetlerin kararına rağmen iki takım oyuncuları birlikte mücadele edip finale yükselirler. Çiftler maçında normalde birbirine rakip olan iki en başarılı oyuncu birlikte bir ekip olurlar ve Çin'li rakiplerini yenerler. Bu Kore'nin kazandığı ilk altın madalyadır.




İki yıl sonra 1993'te İsveç'te düzenlenen şampiyona da bu ikili finalde karşılaşır. Jung Hwa şampiyon olarak, Grand Slam'e katılmaya hak kazanan ilk Koreli olur. 21 yıl önce 1991'deki turnuva ve 1993'teki turnuvadan sonra birlik olmayı başaran bu iki takımın sporcuları bir daha birbirlerini görmemişlerdir.


Hikâyenin gerçek kahramanlarının fotoğrafları ile yazıma son verirken, bu kadar etkileyici bir film olacağını beklemediğimi itiraf etmeliyim. Oldukça dokunaklı sahneler var.



2 yorum:

Snow Queen dedi ki...

Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler :)

Biri Kore mi dedi? dedi ki...

Ben izledim. Gerçekten güzel filmdi.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts