4 Ağustos 2012 Cumartesi

Like Stars on Earth (2007)

Tüm Çocuklar Özeldir



Hint sinemasının en tanınan ismi kuşkusuz Aamir Khan'dır. Sosyal içerikli filmleri çok iyi oynuyor. Bu filmde onlardan birisi.

Ishaan sekiz yaşında bir çocuktur. Abisi çok zeki olmasına rağmen o hep tembellik yapıyordur. Derslerine bir türlü konsantre olamıyordur. Akli dengesinden şüphe duyan okul yönetimi onu özel bir okula göndermeleri konusunda aileyi ikna eder. Ishaan aslında çok zeki bir çocuktur ve de çok yetenekli bir ressamdır. Yalnızca birazcık özel ilgiye ihtiyacı vardır. Yatılı verildiği okulda günleri çok sıkıcı geçiyor. Yine hiç bir şey öğrenemiyordur. Ta ki yeni gelen öğretmenlerine kadar. (Aamir Khan'ın canlandırdığı karakter olan Ram Shankar Nihumbh)

Resim öğretmeni olarak görev yapan Nikumbh tüm çocukların özel olduğuna inanıyordur. Kısa zamanda onun da probleminin ne olduğunu anlayacak ve ona yardımcı olacaktır. Etkileyici, eğitici bir film Taare Zameen Par. Müzikleri de oldukça güzel. En iyi yönüyse senaryosu. Şiddetle tavsiye edilir.

4 yorum:

okurix dedi ki...

Bu filmi çok beğenmiştim.Çok kaliteli bir yapım.Hatta hazır aklıma gelmişken tekrardan izleyeyim :D

Snow Queen dedi ki...

İyi bir filme benziyor.Başroldeki ismi 3 İdiot filminden biliyorum.
Güzel paylaşım teşekkürler. :)

Penguen'in Sepeti dedi ki...

Nasıl bu kadar iyi ifade edebilmiş ve etkileyici olabilmiş diye düşünmüştüm filmi izledikten sonra ve bir blogda Aamir Khan'ın çocukken aynı dertten muzdarip olduğunu ve filmin kendi hikayesine dayandığını öğrendiğimdeyse daha çok etkilenmiştim ...

canlina dedi ki...

uzun zamandır aklımda izleyim diye umarım en yakında zamanda da izleyebilirim.Zaten Aamir Khan var bir kere kalitelidir kesinlikle.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts