24 Temmuz 2011 Pazar

Time (2006)

Shi gan
Zaman



Şimdiye kadar izlediğim bütün Kim ki-duk filmleri çok fazla konuşma içermeyen filmlerdi. Deyim yerindeyse bu filmde Kim ki-duk kabuğunu kırmış bu şekilde de film yapabileceğini göstermiş. Filmi geç izlediğimi biliyorum. Bir türlü izleme fırsatı bulamamıştım. Neyse konuya gelelim.

Sevdiği adamla ilişkileri monoton hale gelen See-hi onun başkalarına bakmasından rahatsız oluyordur. Bu nedenle aklına günün birinde yüzünü estetik ameliyatla değiştirme fikri gelir. Sevdiği adamın artık onu beğenmediğini düşünen See-hi ameliyatı olur ve 6 ay ortalıklarda görünmez. 6 ay sonunda bambaşka biri olarak adamın karşısına çıkmayı planlamıştır. Öylede yapar ancak işler istediği gibi gitmez. Adam hala eski sevdiğini arıyordur. Büyük bir hata yaptığının farkına varan See-hi durumu ona anlatmak ister fakat adam onu reddeder. Ona iyi bir ders vermek için bu sefer o estetik ameliyatla yüzünü değiştirir. 6 ay sonra karşına çıkacağım notunu alan kadın bu süre sonunda karşısına çıkan her erkeği o zannetmeye başlar. Artık paranoyaklık sınırına gelmiştir. O sandığı biriyle ilişkiye bile girmiştir. Ama o olmadığını anlayınca deliye döner. Aşkın sadece görsel bir şey olduğunu düşünen See-hi sonunda gerçeği anlar ama iş işten geçmiştir.




Dünya üzerindeki en korkunç ve en tiksindiğim kadın türü benim gözümde bunlardır. Kendini güzel yapacaklarını ve bunun sonucunda mutlu olacağını düşünerek neşter altına yatmak tamamen psikolojik bir rahatsızlıktır. Filmdeki yüze göre böyle bir şey düşünen insan gerçekten normal bir insan değildir benim gözümde. Sağlık sorunu teşkil eden bir şey veya çok çirkin bir görüntü olmadıktan sonra estetik ameliyata karşı olan biriyim.


Bu yüzden filmin sonlarında kadın psikopata bağladığında ben gülüyordum. Bunu hak etmişti çünkü. Salaklık başa bela sonuçta :) 

Kim ki-duk filmlerinde sanatın her türlüsünü kullanmayı seven bir adam. Bu filmde de heykeller ve bu tür sanat eserlerini bir parkta kullandırmış filmde. 


Güzel bir filmdi. Tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts