11 Aralık 2010 Cumartesi

Goodbye Mom (2009)

Aeja
Ae-ja





Bir zamanların umut veren öğrencisi Aeja (Kang-hee Choi) sadece okulda başarılı olmakla kalmayıp, yağmurlu günlerde şiir yazmaktan hoşlanan ve mükemmel dövüş tekniklerine sahip bir kızdır. Okuldan birkaç yıl sonra bir roman yazarı olma hayalini gerçekleştirmek için Seul'e taşınır.


Oysa şimdi 29 yaşında olan Aeja umduğu hiçbir şeyi başaramamıştır. Özel yaşamı da yolunda değildir, onu aldatan erkek arkadaşı büyük bir borcu ona takarak kaçmıştır. Çıldırmanın eşiğine gelse de, Aeja, kendisini toparlar ve enerjisini ucunda büyük bir ödül bulunan bir yazı yarışmasına yöneltir.


Yarışma için çalışırken annesinden, erkek kardeşinin nikahı için Busan'a dönmesini isteyen bir mesaj alır. Oraya gittiğinde, ona karşı hep sert davranmış olan annesi yine aynı havadadır. Ancak, bir gün annesi fenalaşınca Aeja'nın dünyası temellerinden sarsılmaya başlar.


Film buraya kadar ana kız çekişmesi halinde geçiyor. Devamlı didişen fakat birbirlerinden kopamayan her anne kız gibi. Bundan sonrası ise köprülerin atıldığı duygu yüklü bir dram şeklinde ilerliyor. Göz yaşlarınızı tutamayacağınız bir film. Tavsiyesi için pi'ye teşekkürler Tabii çeviride emeği geçen nano ve freelast'e de teşekkürler. Dram severlerin izlemesi tavsiye olunur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts