25 Eylül 2012 Salı

"Ghost" (2012)

Phantom





Oyuncular




Kim Woo Hyun ve Park Ki Young polis akademisinde birlikte eğitim almış çok yakın iki arkadaştır. İkisi de çok yetenekli birer anti-hackerdır. Siber savunma birimi için eğitim görüyorlardır. Bir gün Park Ki Young akademideki bilgisayarlardan birini kurcalarken çok gizli bir belgeye ulaşır. Bu kirli işin içine Park Ki Young'un babası ile birlikte polis birimi içinde bir çok kişi karışmıştır. Park Ki Young buna dayanamaz ve istifa eder. Yıllar sonra Kim Woo Hyun siber savunma biriminde önemli bir mevkiye gelmiştir. İllegal para transferleri ve hack olaylarını takip ederken kendisini seri bir cinayet dalgası içinde bulacaktır. Bunlara engel olmaya çalışsa da o da bu gizli örgüte yenilecektir. Bir cinayet davasını araştırırken "Hades" isminde bir virüs yayan birisi olduğunu fark eder.


Bu kişi yıllar önce akademiden ayrılan ve tek başına suçlularla mücadele etme yolunu seçen Park Ki Young'dur. KWH onu tutuklaması gerekirken yaptığı yanlışların farkına varır. Buluşma yerinde tuzağa düşürülürler ve bir patlama olur. KWH ve PKY tanınmayacak hale gelir. Yaralı halde kurtulan kişi PKY'dur. Ancak onu da öldürmeye çalışan birileri vardır. Durumu fark eden Yoo Kang Mi onları engeller. PKY durumu ona anlatır ve Yoo Kang Mi'nin sayesinde kimliğini KWH olarak duyurur. Doktorlar vücudu yanan PKY'ya estetik ameliyatı yapar ve KWH'nun yüzünü aynı şekilde aktarırlar. KWH ölmüştür ama bunu ikisinden başkası bilmiyordur.



Bu şekilde olayların üstüne giderek neler döndüğünü bulmaya çalışacaklardır. Bir çok defa ekip lideri Kwon Hyuk Joo (dana) tarafından yakalanmanın eşiğine gelirler. Ekip içinde ve dışarıdan bu gizli örgüte destek verenler vardır. Jo Hyun Min bu gizli örgütün başıdır. Şirketin sahibi babasına yapılan haksızlığı ve ölümüne sebep olmalarından dolayı intikam almak için bunu yapıyordur. 







Tempolu ve heyecan verici bir dizi Ghost. Başrol oyuncusu So Ji Seob sevdiğim oyunculardan zaten. Konusu da ilgimi çekince hemen izlemeye başladım. OST'leri de güzel. Özellikle Block B - Burn Out. Dizide "Dana" diye hitap edilen adam da ayrı bir hava katmış. Komedi kısmını o temsil ediyor adeta.

İzlemenizi tavsiye ederim. Bilgisayar bilgisi az olan kişiler için belki biraz kafa karıştırıcı olabilir ama bu konuda bilgisi olanların daha çok seveceği bir dizi olacaktır eminim.

Fragman

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts