30 Haziran 2013 Pazar

First Time (2012)



2003 yapımı Kore filmi ...ing'in yeniden uyarlanmış hali bu film. En başta bunu söyleyeyim çünkü bu kadar iyi bir senaryo beklemiyordum. Detaylar kurgu herşey çok güzel ayarlanmış.

Konu: Song Shiqiao ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç kızdır. Fiziksel çaba gerektiren şeylerden uzak durması gerekiyordur. Çocukluk yıllarındaki sevdiği kişi Gong Nim için devamlı sesli kayıtlar yapıyordur. Çünkü unutkanlık da bu hastalığın etkilerin biridir. Bir gün onun bu kayıtları dinleyeceğini hayal ederek hayata tutunuyordur. Derken bir gün tesadüfen festivalde konser veren biriyle karşılaşır. Bu kişi kendisinin Gong Nim olduğunu söyler. Song Shiqiao'yu hemen tanımıştır. Song çok şaşırır. Ona çok değişmiş olduğunu söyler. Gong Nim ona telefon numarasını verir ve bir süre sonra çıkmaya başlarlar. Basitmiş gibi görünen her şey aslında böyle değildir.

Başta da söylediğim gibi iyi kurgulanmış bir film. Çinlilerden böyle bir film beklemediğim için şaşırmıştım ta ki Kore filminden uyarlama olduğunu görene kadar. Böyle bir film ancak onlardan çıkardı zaten. Imdb puanına bakıp yüz çevirmeyin ve izleyin bu filmi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts