21 Ocak 2013 Pazartesi

"City Hunter" (2011)

Şehir Avcısı



Oyuncular


Yıl 1983, Güney Kore başkanı Myanmar'ı ziyareti sırasında Kuzey Koreli casuslar tarafından bombalı saldırı düzenlenir. Başkan yara almadan kurtulur ancak çok sayıda diplomat hayatını kaybeder. Milli Güvenlik toplantısı yapılır ve Kuzey Kore'ye karşılık verilmesine karar verilir. 


Elit adamlardan oluşan ekip Kuzey Kore açıklarına yollanır ancak son anda saldırı iptal edilir ve gönderilen 21 tane askerin yine kendi askerleri tarafından öldürülmesine karar verilir. Bu olay büyük bir gizlilik içinde yapılacaktır. Plan devreye konur ve askerler öldürülür. İçlerinden yalnızca Lee Jin-Pyo kurtulur.  Eşi yeni doğum yapmış arkadaşı Park Mu-Yul sayesinde hayatta kalmıştır. Onun vasiyeti üzerine eşine ve çocuğuna bakmalıdır. 

Kim Na-Na
Jin-Pyo ülkeye döner ve Mu-Yul'un çocuğunu kaçırır. Çocuğu Tayland'da tek başına büyütür. Onu da askeri eğitime tabi tutar. Tek bir amacı vardır. Onlara bu tuzağı kuranlardan intikam almak. Lee Yun-Sung'la (Lee Min-Ho) beraber artık intikam alma zamanı gelmiştir. Lee Yun-Sung, Jin-Pyo'yu kendi babası zannediyordur. Daha sonra gerçekleri öğrenir. 

Lee Yun-Sung / City Hunter
Tek gizli kalan şey bu değildir. Bu ve bunun gibi birçok gerçekten de haberi yoktur önceleri. Tek amacı onun gibi intikam almaktır. Ancak üvey babası gibi öldürme yanlısı değildir. Onları adalete teslim etmek istiyordur. Kore'ye döndüğünde plan gereği ulusal sistem güvenliğinin yapıldığı bölümde işe girer. Orada Kim Na-Na ile karşılaşır. 

Savcı Kim Young-Ju
Bu kızı daha önce de Tayland'da iken bir fotoğrafta görmüştür ve çok beğenmiştir. Onun da arkasındaki gerçekleri devamlı Bae-Sik Jung'a (aşçıları) sorsa da bir türlü öğrenemez. Suçluları adalete teslim edişi sırasında Savcı Kim Young-Ju onun peşine düşecektir. Kim Na-Na ile Lee Yun-Sung aynı departmanda çalışıyorlardır. Kim Na-Na korumalık dışında akşamları özel şoförlük yapıyordur. Başkana yakın iş adamlarını korur ve bu görevlerde başarılı olunca Başkanı korumaya kadar gidecek bir sürece dahil olur. 


Olayların arkasında gündüzleri aynı bölümde çalıştıkları Lee Yun-Sung vardır. Onun sayesinde bu başarıyı yakalayacaktır. Lee Yun Sung (City Hunter) her ne kadar ondan hoşlansa da ve onun bu olayların içinde olmasını istemese de o da plana dahil olacaktır bir şekilde.


Karakterlerin bir çoğunun birbiriyle karışık bir geçmişleri var. Hepsini anlatmaya kalksam çok uzun sürer ve diziyi izlemek isteyenler için bir anlamı kalmaz. Aksiyon, dram ve romantizm bir arada başarılı bir dizi olmuş City Hunter. 


Diziyi izlerken hemen başlarında çekim tekniklerinden bunun bir mangadan alınmış olabileceğini tahmin ettim ve yanılmamıştım :) Aynı isimli bir Japon mangasından alınmış bu dizi. Aşağıda görüldüğü üzere Kore'de iyi de bir reyting almış. Kim Na-Na karakterini oynayan Park Min-Young 49 Days dizisinde daha önce izlediğim Nam Gyu-Ri'ye çok benziyor bu arada :) Lee Min Ho'nun oyunculuğunu beğendim bu dizide. Daha önce zaten kısa bir süre Faith dizisine bakmıştım. Orada pek beğenmedim ama henüz başında sıkılıp bıraktığım için erken konuşmayayım.

Park Min-Young ve Nam Gyu-Ri
Dizinin Kim Bo-Kyung tarafından söylenen Suddenly şarkısı çok güzel. Diziyi izlemeden önce de dinliyordum. Buyrun siz de dinleyin.






0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts