29 Nisan 2012 Pazar

Dolls (2002)




Matsumoto ile Sawako evlilik hazırlıkları yapan iki gençtir. Matsumoto'nun babası zengin bir işadamının kızıyla evlenmesi için oğluna baskı yapar. Nedenlerini anlatır zor da olsa onu ikna eder. Matsumoto'nun evleneceği haberini alan Sawako intihar eder ve hastahaneye kaldırılır. Kurtarılır ama hafızasını yitirmiştir artık. Düğün törenine gelen Sawako ve Matsumoto'nun ortak arkadaşları ona haber verir ve düğün törenini terkeden Matsumoto Sawako'yu kaldığı hastahaneden alır ve yanında götürür. 


Ne yapacağını bilemediği için otelde kalmaya karar verir ama Sawako'nun aklı yerinde olmadığı için olmadık şeyler yapıyor ve devamlı kaçıyordur. Çareyi kendinin ve onun sırtına bir ip bağlamakta bulan Matsumoto her gittiği yere öyle gider. Artık onlar devamlı gece gündüz birbirlerine bağlı şekilde deli gibi gezinirler. Bunun sebebini filmin sonunda anlıyoruz. 



Diğer taraftan Bir mafya babası ve uzun yıllar önce terk ettiği ve unutamadığı o kadınla her cumartesi aynı parkta buluşma merasimi. Adam bir türlü cesaretini toplayıp ben o'yum diyemez. Kadın yıllarca hiç bir hafta aksatmadan oraya sevdiği adama yemek getirir. Onu uzaktan izleyen adam sonunda ona açılmaya karar verir. Ancak... Bunu da atlıyorum yine bir başka hikaye var filmin içinde. Deliler gibi hayranı olduğu bir şarkıcının peşinden giden sapkın bir adam. Öyle ki o kaza geçirip tek gözünü kaybettiğinde ve insanlardan uzak bir yerde içine kapandığında kendi gözlerini kör edip onu görmeye gidecek kadar ileri giden birisi. Şarkıcı kızın kendisini kimsenin böyle görmesini istemediğini biliyordur ve o yüzden kendi gözlerini kör eder. Sırf onunla buluşup konuşabilmek için.

Filmi tek kelime ile özetlemek gerekirse sadakat diyebilirim. Etkili bir yapım. Tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts