23 Haziran 2012 Cumartesi

City Island (2009)




Vince Rizzo bir hapishanede gardiyan olarak çalışıyordur. Aynı zamanda eşinden gizli olarak tiyatro eğitimi alıyordur. Karısı artık onun başkasıyla birlikte olduğunu düşünmeye başlamıştır. Vince Rizzo bu yüzden çocuklarına da vakit ayıramıyordur. Evde otoriter bir baba olmaya çalışıyordur sadece. Kızı bir striptiz klübünde çalışıyordur. Fakat ailesi onun üniversiteye gittiğini sanıyordur. Küçük oğluysa şişmanlara karşı ilgisi olan bir ergendir :) 

Vince Rizzo yine bir gün işinin başındayken bir mahkum getirilir. Kayıtlarda annesinin ismine bakınca yıllar önce birlikte olduğu bir kadından çocuğu olduğunu anlar. Ona bunu söyleyemez ve bir plan yaparak onu şartlı tahliye yapar. Kendi evinin bahçesinde bir kulübe yapmasını ister. Zaman geçtikçe ona babası olduğunu açıklamayı düşünüyordur. Tony babasının hayatta olduğunu bilmiyordur çünkü annesi ona babasının öldüğünü söylemiştir. Tony'nin kaslı vücudu Vince Rizzo'nun eşinin ve kızının dikkatini çekmiştir. Onlarda henüz o kişinin Vince'in çocuğu olduğunu bilmiyorlardır. Zamanla hem annesi hemde kızı ona karşı yakınlık duyacaklardır. Tony ailedeki herkesin sırlarını kısa sürede öğrenecektir. Bu esnada Vince tiyatro kursunda tanıdığı bir kadınla provalar yapıyordur. Bu onların ev ödevi gibi bir şeydir. Birbirlerine sırlarını açıklayacaklardır. Tony ile Vince'in bir konuşmalarında nasıl bu kadar sert rolü yaptığını sorar Vince. O ise hayatta kalmak için kullandığı numaraları ona anlatır. Vince bunu tiyatro seçmelerinde kullanarak başarılı olur. Ünlü bir oyuncu olma yolunda ilk adımı atmıştır. Kısaca Tony ailedeki herkesin hayatını etkilemiştir.

Hepsini doğru yola getirecek ve sonunda o müthiş sahne ile film rayına oturacaktır. Adeta o kısım bir tiyatro sahnesi gibiydi. Demek istediğimi filmi izlediğinizde anlayacaksınız. Ben çok beğendim bu filmi. 8 puan verdim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts