22 Kasım 2010 Pazartesi

"My Girlfriend is a Gumiho" (2010)

My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox
Nae Yeojachingueul Gumiho
Kız Arkadaşım Dokuz Kuyruklu Bir Tilki




En baştan söyleyeyim son zamanlarda izlediğim en güzel romantik komedi dizisiydi. Başrollerde ki Min-a Shin ve Seung-gi Lee iyi bir iş çıkartmış. Hikaye ise şöyle.

Üniversite öğrencisi olan Cha Dae-woong bir filmde rol alabilmek için çalışmaktadır. Sevdiği kız ise ona pek yüz vermeyen okulda onun bir üst sınıfından birisidir. Cha Dae-woong'un büyükbabası zengin bir işadamıdır. Annesi babası o küçükken bir trafik kazasında öldükleri için onu büyükbabası ve halası büyütmüştür. Halası hala bekardır. Günlerden bir gün okula gitmeyip arkadaşlarıyla büyükbabasına ait otelin kuaför salonunda saçlarını yaptırmaya giden Cha Dae-woong'u büyükbabası yakalar ve okul harçlığını yatırmadığını öğrendiğini söyler, kovalamaya başlar. Motorsikletine atlayıp oradan kaçan Cha Dae-woong'u polis çevirir ve nezarethaneye atılır. Büyükbabası ve halası onu oradan alır. Yolda giderlerken tuvalete gitmek istediğini söyleyen Cha Dae-woong bir fırsatını bulur ve yolda gördüğü bir kamyonetin kasasına gizlenir. Kamyonet uzun bir yol gittikden sonra bir benzin istasyonunda durur. Cha Dae-woong'da araçdan gizlice iner. Fakat yolunu kaybetmiştir. Ormanlık bir alanda bulur kendini. Yoldan geçen bir aracı durdurur. Aracın içinde bir keşiş vardır ve ona kendisinide almasını söyler. Keşiş onu alır ve tapınağa götürür. Cha Dae-woong'un karnını doyurur ve ona bu gecelik orada yatabileceğini söyler. Cha Dae-woong keşişin telefonunu isteyerek evi araması gerektiğini söyler. Dışarıda arama yaparken telefon çekmez ve daha yüksek bir yere gitmek ister. Gölün üstünde bir köprüden geçer ve telefonu çekmeye başlar. Yağmurdan korunmak için köprünün sonundaki tapınağın çatısının altına sığınır. O esnada içeride bulunan "tilkimiz" (Min-a Shin) onunla telefonda konuşuyormuş gibi yapar. Telefonun şarjının bittiğini gören Cha Dae-woong korkuya kapılır. Gumiho (Tilki) onu yönlendirerek hapsedildiği resimden kurtarmasını ister. Resimdeki tilkiye dokuz tane kuyruk çizerse oradan kurtulacaktır. Cha Dae-woong korku içinde resime dokuz tane kuyruğu çizer ve oradan ormana doğru kaçar. Bu esnada uçurumdan aşağı düşer ve yaralanır. Gumiho onu bu durumda bırakmak istemez. Çünkü kendisine yardım etmiştir. Onu kurtarmak için bir çeşit güç kaynağı olan boncuğunu ona verir. 


O sayede Cha Dae-woong hiç bir acı hissetmez. Artık ikili birbirinden ayrılamazlar. Çünkü Gumiho'nun boncuğu ondadır ve birbirlerine yakın olmalıdırlar. O iyileşince boncuğunu geri alacakdır. Cha Dae-woong ilk başda buna inanmaz ama sonra ikna olunca beraber yaşamaya başlarlar. Gumiho devamlı et yemek isteyen, bir oturuşda dünyaları yiyen bir kızdır. İkili zamanla birbirine aşık olacaktır ve başlarından ilginç olaylar geçecektir.



Dizinin yan karakterlerinden yönetmen ile halanın diyalogları, halleri tavırları ayrı bir komediydi.

Komedi yönleri ve Min-a Shin'in şirinliği sayesinde hiç sıkılmadan izlettiren bir dizi. Birazda resim verelim.

Dizide beni en çok güldüren kısım şurasıydı. Yönetmenin kızı ile onun erkek arkadaşının hayal dünyasında kurguladıkları.


Bir tanede gif vereyim :)




5 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

9 kuyruklu Shin Min izlemek çok eğlenceliydi. Bu kadını d başka hiçbir yerde beğenemedim ya neyse :D Lee Seung gi de çok şekerdi :D

Mitolojik bir canlıyı pat diye günümüze atan bu yapım sevimli olduğu kadarda eğlenceli ^^

Hoi hoi diye ortalarda dolaşarak be-pularla dolaşacaksınız bir süre yan tesir olarak (: İyi seyirler

Blogumda daha uzunca birşeyler karalamıştım :D İzninle paylaşayım
http://bez-cadilari.blogspot.com/2011/04/9-kuyruklu-bir-ask-hikayesi.html

Neo dedi ki...

Bende önceden izlediğim filmlerde pek beğenmiyordum Shin Min Ah'yı bu dizi sayesinde sevdim. Çok şirin hareketleri vardı. Maşitta demesi hele :D Tabi paylaşabilirsin ne demek :)

Adsız dedi ki...

Bu diziyi izleyemedim bir türlü... Hep aklımda. :( Coffee Prince 1, bu 2.. Hiç vaktim olmuyor. :( Çok üzücü bir durum ama... :'( Yazınız çok keyifli, izleme isteğimi ikiye katladınız. Napıcam şimdi? :P Ellerinize sağlık. ^^

Neo dedi ki...

En kısa zamanda izlemeye başlamasın o zaman :) Teşekkürler ^^

Duygusuzcuk dedi ki...

Benim ilk Kore ile aynı zamanda izlediğim dizi. İzlerken çok keyif aldım. Min Ah ve Seung Gi çok şeker ve doğaldılar.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts