10 Ocak 2013 Perşembe

The Dark Knight Rises (2012)

Kara Şövalye Yükseliyor



Batman uzun yıllardır ortalarda görünmüyordur. Gotham artık huzur içindedir ancak bu sadece kopacak fırtınanın sessizliğidir. Gotham şehrinin altında gizlice inşaa edilen yapılanma şehri ele geçirmek için planlar yapıyordur. Bruce Wayne artık yaşlanmıştır ve dizleri eskisi gibi tutmuyordur. Oradan oraya atlaması yürümesine bile engel olacak hale getirmiştir onu. Kedi kadın kılığındaki Selina Kyle'da bu örgütle işbirliği yapmıştır. Bruce Wayne'in evine girerek ona ait parmak izini çalmaya çalışır. Bu sayede örgüt işlediği suçları Batman'in üzerine yıkacaktır. Plan devreye konur ve Gotham şehri ele geçirilir. Şehirdeki tüm polisler biri dışında yer altındaki tünelde tuzağa düşürülmüş ve hapsedilmişlerdir. Polis memuru Blake Bruce Wayne'e ulaşır ve onlara yardımcı olmasını ister. Bruce Wayne hemen Alfred'i çağırır ve gizli sığınağına iner. 



Emektar makinesi uçamaz durumdadır ve onarılması gerekiyordur. O kadar iyi örgütlenmişlerdir ki Batman'in herkesten gizli olarak sakladığı silah ve araçlarının bulunduğu yeri bile tespit etmişlerdir. Onları da ele geçirme planı yapıyorlardır. Batman'in artık yeni düşmanları vardır. Bane ismindeki kişi terörist örgütün başıdır. Nükleer santrali havaya uçurarak şehri yok etmeyi düşünüyorlardır. 




Bunun için önce bir Amerikan futbol maçında sahanın altına döşedikleri patlayıcılarla gözdağı verirler. Maç esnasında seyircilerin bulunduğu kısım hariç saha komple yerin dibine girer. İnsanlar korku içindedir. Batman yine zor koşullara rağmen elinden geleni yapacaktır. Tabii bu yolda bu sefer tek başına olmayacaktır. Batman efsanesi bu film ile sona eriyor.








Çok sağlam bir yapım olmuş The Dark Knight Rises. Geçmişe göndermeleri ve bağlantıları harikaydı. Komiser Gordon'un Batman'in kimliğini ortaya çıkarmaya çalışırken Batman'in ona verdiği pas filmde en sevdiğim yerdi. Bane karakterini de sevdim ama sevmekten daha çok arkasında sakladığı gerçeğe daha bir şaşırdım.

Masaüstü için çalışmalar ile yazıma son veriyorum.




0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts