26 Nisan 2012 Perşembe

Time Traveller (2010)

The Girl Who Leapt Through Time
Toki o kakeru shojo



Akari'nin annesi bir kimyagerdir ve çok gizli bir deney yürütüyordur. Geliştirdiği bir iksir sayesinde zamanda yolculuğu keşfeder. Akari ise kendi halinde bir liselidir. Bir gün annesi işinden evine dönerken bir kaza geçirir ve komalık olur. Annesinin kaza geçirmesine sebep olan dalgınlık ise kendisine gelen bir mektuptur. Mektupta söz edildiği yere gitmek için can atıyordur. Heyecanlandığı için sağına soluna bakmadan karşıya geçmeye çalışır ve bir araç ona çarpar. Akari hastahanede annesinin başında beklerken annesi uyanır ve kızına iksirin yerini söyler ve zamanda 1972 yılı Nisan ayına gitmesini söyler. Akari bunu hiç düşünmeden kabul eder. İksiri bulur ve içer 1972 yerine 1974 yılına gider. Hangi yıla gideceğini karıştırmıştır. Zamanda sıçramayı yapar ve orada birisiyle tanışır. Annesini bulmaya ve mesajı iletmeye çalışıyordur. Komik ve bir o kadar da trajik olaylar Akari'yi bekliyordur.




2006 yılında yapılmış bir animeden uyarlama olduğunu söylemeyi unutmayalım tabii :) Japon filmi olur da Sakura olmaz mı? Bu filmde de bol bol sakuralara vurgu yapılacak. Güzellikleri gösterilecek. Sakura (bildiğiniz kiraz ağacı) baharda çok güzel bir renk cümbüşü oluştururlar.

2 yorum:

winpohu dedi ki...

bende filmi indirdim yakın zamanda izlemeyi umuyorum. animesini çok sevmiştim umarım bu da beni hayal kırıklığına uğratmaz :)

yorumun çok güzel japon filmi olur da sakurasız olmaz mı tabi ki olur :)

Neo dedi ki...

Teşekkürler çingu :) Film daha iyi olabilirdi bazı yerlerde inandırıcılığını yitirmişti. İyi seyirler şimdiden sana.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts