29 Nisan 2012 Pazar

Battleship (2012)




Konuya girmeden önce puanı bu kadar yüksek tutmam tamamen IMAX kaynaklı olabilir belirteyim. Kardeşim haftasonu için bir güzellik yapmış ve film için bilet almış. İstinye Park'ta IMAX farkıyla izledik filmi. Konuya geçelim şimdi.

Alex Hopper keyfine düşkün bir adamdır. Gece klüplerinden çıkmaz. Orada gördüğü bir kıza aşık olur. Kız deniz kuvvetlerinin başındaki adamın kızıdır. Alex'in abisi de deniz kuvvetlerinde subaydır. Alex kızı etkilemek için akıl almaz bir işe karışır ve etkilemeyi başarır. Daha sonra abisinin tavsiyesiyle orduya yazılır ve o da deniz kuvvetlerinde subay olur. Zaman geçer ve rütbesi yükselir. Komutanlarının kızını hala seviyordur ve evlenme kararı almışlardır. Ama bunu bir türlü komutana açıklayamaz. Onun sert kişiliğinden korkuyordur.



Öte yandan NASA çok uzak bir galakside hayat keşfetmiştir. Uydular vasıtasıyla onlara sinyal yollarlar ve dönülmez yola girmişlerdir. Sinyali alan uzaylılar savaş gemileriyle dünya ya hızla ilerlemeye başlar. Dünyaya geldiklerinde ana gemileri tesadüfen açık denizde Japonlarla tatbikat yapacak olan Amerikan deniz kuvvetlerinin bölgesine düşer. Aşağıda gördüğünüz gibi Rihanna'da bu filmde rol alıyor. Denizdeki nesnenin tatbikatın bir parçası olduğunu düşünen Alex ve ekibi onu kontrol etmeye gider ve başlarının büyük bir belada olduğunu anlarlar.






O kadar gelişmiş silahları vardır ki hiç bir şey onları durdurmaya yetecek güçte değildir. Kendi etraflarında bir kalkan oluşturmuşlardır ve Alex'in gemisi dış dünya ile iletişim kuramıyordur. Diğer taraftan uzaylıların diğer gemileri sinyalin geldiği yere gidiyorlardır. Giderlerken her tarafı yıkıp geçiyorlardır. Amaçları kendi evrenlerine yeni bir sinyal göndererek diğerlerini de çağırmaktır.

İnsan ırkının uzaylılarla imtihanı hiç bu kadar zor olmamıştı. Her şeyi denerler ama bir türlü üstünlük sağlayamazlar. Artık son çareleri kalmıştır...



Klasik amerikan aksiyon bilim-kurgu filmiydi. Güldürecek öğeleri aralara serpiştirerek eğlencelik bir film çıkarmışlar ortaya. Filmin sonunda yazdığı gibi hikaye Battleship oyunundan esinlenilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts