30 Ocak 2013 Çarşamba

Moonrise Kingdom, In Case of Love, Come Rain Come Shine

Moonrise Kingdom (2012)

Bir grup izci çocuk ve onları eğiten eğitmenleri ile kasabanın şerifi arasında geçen ilginç ve bir o kadar da komik olaylar döngüsü. Biraz detaylandırırsak şöyle anlatabilirim. Sam bir gün kamptan kaçar. Yıllardır mektuplaştığı Suzy ile buluşurlar. İki genç bu yolculukta cinselliği keşfedeceklerdir. Aileleri ile birlikte Sam'in eğitmeni ve Şerif onları aramaya koyulacaktır. Sam'in ailesine ulaşmayı hedefleyen Şerif ve Eğitmen hiç bilmedikleri gerçeklerle karşılaşacaklardır.

Zaman zaman eğlendirse de ortalama bir film olmuş. İzleyenler sonu itibariyle neden döngü dediğimi anlayacaktır.







İki kız arkadaş bir gün yolda giderlerken bir kedi yavrusu bulurlar. Ona mamalar alıp büyütmeye karar verirler. Markette çalışan genç (Jeremy) onların yan dairesini stüdyo olarak kullanıyordur. Elaine'den ilk görüşte etkilenmiştir. Jeremy solist, James gitarist, Vicky bass gitarist, Louis baterist, Ashley ise menajerliklerini yapıyordur. Ashley grubun gitaristi James'den hoşlanıyordur ama ondan bir türlü aynı tepkiyi alamıyordur. Jeremy bu iki kız arkadaşı (Claire ve Elaine) kendilerini dinlemesi için davet eder. Claire oradayken gitarist James'e aşık olur. Onu ilkokula giderken tanıştığı arkadaşı sanmıştır. Bir süre sonra hiç bilmediği bir gerçeği öğrenecektir James'ten.

Kedi ne iş dediğinizi duyar gibi oldum. Hemen söyleyeyim. Kedi bir gün evden kaçıyor ve Claire onu aramaya çıkıyor. James'te ona yardım ediyor. Böylece bir bakıma aralarını yapmış gibi oluyor. Filme ismini veren şarkı güzeldi bu arada. (Dinlemek ve fragmanı izlemek isterseniz tıklayın) Claire'in geçmişi ile ilgili detaylar eklenmese kötü bir film olurdu benim gözümde. Ama ortalama bir film olmuş bu sayede.



Come Rain, Come Shine (2011)

Ayrılmaya karar veren bir çift akşam son bir kez yemek yemek için dışarıda randevu ayarlar. Kadın Japonya'ya gidecektir birkaç günlüğüne. Adam ise her şeyi olgunlukla karşılayarak buna razı olmuştur. Evde eşyaları toplamakla meşgulken yağmur bastırır ve bir türlü durmayı bilmez. Trafik felç olmuş ve yollar kapanmış haberleri gelir. Adam aslında ayrılmak istemiyordur ama onun gidişine de tepki vermiyordur. Bu kadını daha da çılgına çevirir. Hyun Bin'in oynadığı karakterde bir adamı nasıl terkediyor bu kadın ben anlamadım gerçi. Bir kadın düşünün evde yemekleri adam yapıyor. Kahvenin ayarını bile tutturamadığı için kocasına yaptırıyor ve üstüne ayrılmak istiyor. Şok şok şok. Acayip sıkıcı bir film. Çok az konuşma var. Sonu da çok muallak. İzleyenler bir sonuç çıkaracaktır ama havada bırakılmış biraz.

1 yorum:

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

come shine sen anlatırken benim içim çoktan şişti bile:(

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts