9 Ocak 2013 Çarşamba

"Full House" (2004)

Dolu Ev




Oyuncular



Han Ji Eun'un babasından miras kalan Full House isimli evi çocukluktan beri birlikte büyüdükleri arkadaşları oyuna getirerek (tatil kazandın diyerek uçak bileti verirler Japonya'ya) başkasına satarlar. Han Ji Eun saf bir kızdır. Arkadaşları tek varlığıdır. Onların bu yalanlarına kanar ve evi onlara emanet ederek Japonya'ya gider. Japonya'ya gittiğinde ne rezarvasyon yapılmış bir otel ne de tatili olduğunu öğrenir. Uçakta yan yana yolculuk yaptığı ünlü oyuncu Lee Young Jae ile başından talihsiz bir olay geçmiştir. Otele gittiğinde onun da aynı otelde olduğunu öğrenir. Hem özür dilemek hem de kirlettiği gömleğini ona geri vermek için kapısını çalar. Otelde oda rezervasyonu olmadığını öğrendiğinde ona yardımcı olan Yu Min Hyuk'la da orada tanışmıştır. Young Jae kapıyı açar ve onu görünce direkt yüzüne kapatır. Israrını sürdüren Ji Eun en sonunda ağzındaki baklayı çıkarır ve paraya ihtiyacı olduğunu söyler. Ondan borç ister ve geri ödeyeceğini söyler. Young Jae onu başından defetmek için parayı verir. Kore'ye döndüklerinde Ji Eun'u acı sürpriz bekliyordur. Arkadaşları evini satmış ve arazi olmuştur. Ona bir de not bırakmışlardır. "Kız arkadaşım hamile o yüzden paraya ihtiyacımız vardı evi sattık." İlk başta onları polise bildirmeyi denese de gönlü el vermez. (Ben olsam çok kötü yapardım)


Evi sattıkları kişi de Young Jae çıkmaz mı? Bakın siz şu tesadüfe. Çok şaşırdık değil mi? Artık evi geri alabilmek için Young Jae'nin yanında hizmetçilik yapmayı bile göze almıştır Ji Eun. (Aslında Young Jae evi bedavaya geri veremeyeceğini söyleyip ona bu teklifi yapıyor) Young Jae'nin sevdiği bir kız vardır. Çocukluktan beri birlikte büyümüşlerdir ve kendisinin de tasarımcılığını yapıyordur. Bir türlü ona aşkını itiraf edemez. Çünkü sevdiği kişi Yu Min Hyuk'u seviyordur. İkisi de çok yakındır. Abi kardeş gibilerdir. Ji Eun canını dişine takarak her gün evi temizleyecek Young Jae'nin yemeklerini yapacaktır. Bu şekilde yavaş yavaş borcunu ödeyecektir. (Hesapta)



Young Jae'nin kaba davranışlarına daha fazla katlanamayacaktır. Evden kaçacaktır ama tekrar geri dönmek zorunda kalacaktır. Ji Eun başarısız bir senaryo yazarıdır aynı zamanda. Evde boş bulduğu vakitlerde senaryolar yazmaktadır. Min Hyuk'ta filmlerin senaryolarını alıp değerlendiren kişidir bir şirketin başında. Japonya'da otelde ilk gördüğünden beri Ji Eun'dan hoşlanmıştır. Onu teşvik ederek yazmasını söyler. Kendisi kontrol edeceğini ve iyi bir iş çıkaracağını söyler. Gazı alan Ji Eun yazmaya başlar. İlk taslakları götürdüğünde işin o kadar da kolay olmadığını öğrenir. Tekrar yazmasını ve eksiklerini söyler Min Hyuk. Young Jae evde devamlı onunla alay ediyordur. Bu kafayla senaryo yazamayacağını düşünüyordur. Durmadan ona kötü davranıyordur. Basında ikisi yan yana görüldüğü için dedikodu çıkar ve sevgilisi olduğu yalanını atar. Zaten başı bir sürü skandala bulaşmıştır. Menajerlik şirketi bu yeni skandalı kaldıramayacağını söyler. Bu yüzden de sevgili olduğunu söylemiştir. Ayrıca Kang Hye Won'u da kıskandırmak için yapıyordur bunu. Daha sonra anlaşmalı sahte bir evlilik yaparlar. 6 ay boyunca evli kalacaklardır ve bu süre sonunda evi sahibine devredecektir Young Jae. Ama işler öyle gelişmez. Tsundere mevzusu yaşanır.

Tsundere sevdiği bir kişiyi devamlı aşağılama kötü davranma kısaca aşırı kıskançlık gibi bir şey. Japonca bir sözcüktür.




Böyle uzun uzun yazmak zorunda kaldım karışık bir konuydu çünkü. Bir yere kadar eğlenceli ama sonlara doğru bozmaya başlayan bir diziydi. En çok güldüğüm sahnelerden birisi şuydu.


Evde hıncını Ji Eun'dan çıkaran Young Jae dersini alıyor :)

Bir başka yazıda görüşmek üzere.

5 yorum:

cyborg dedi ki...

Bol klişeli karışık hikayelerden de olsa (alt tarafı romantizm yapacaksınız yani ne gerek var o kadar kasmaya değil mi?) komedi unsuru yadsınamaz. Hakikten bayağı güldüğümü hatırlıyorum ben bu diziye. O yüzden hep favorilerimdendir. Sonlara doğru bozması da artık hep aynı evde aynı konularla bölüm doldurmaktan olsa gerek:) Dışarı çıkamadıları bir türlü...

morumsubalon dedi ki...

ilk dizilerimdendir kendisi oldukça da eğlendirmeyi başarmıştır, ben beğendiydim.

Neo dedi ki...

cyborg o şekilde olsaydı daha sıradan olurdu. Fazla sündürülmüştü bu konuda hem fikiriz :) Eğlenceli bir diziydi güldürdü ama işte klasik Kore dizisi. Romantik komedi olan dizilerde sonlara doğru iyice drama bağlayınca sıkmaya başlıyor sanırım. Biz gülmeye alıştığımız için belki de böyle geliyor.

Neo dedi ki...

morumsubalon yorum için teşekkürler :) Eğlenceliydi tabii ki ama dediğim gibi sonunu fazla uzatmışlardı bence.

Adsız dedi ki...

Doğru klişe tarafları olan bir dizi ama oyuncular rollerine o kadar uymuş ve sevimlirerki bu diziyi sevemeden yapamıyorsunuz
Ayrıca Rain faktörü de var siz erkekleri bilmem ama kadınlar Rain'nın sevimliliğine kayıtsız kalamıyor.
Güzel bir tanıtım olmuş ellerinize sağlık

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts