16 Ocak 2013 Çarşamba

"Chuno" (2010)

The Slave Hunters
Köle Avcıları




Lee Dae Gil soylu bir aileden gelmektedir. Gençlik döneminde evlerinde köle olarak çalışan Eun Yeon'a aşık olur. Onunla evlenme planları yapıyordur ancak babası buna karşıdır. Bir gün kaldıkları evde yangın çıkar. Dae Gil kızı kurtarır ama bu sefer kızın abisi ona saldırır ve yaralar. Yangında mahsur kalır Dae Gil. Eun Yeon'un abisi onu da alarak kaçar. Eun Yeon ne kadar mani olmaya çalışsa da.

Dae Gil ve Eun Hyeon

Aradan 10 yıl geçer. Dae Gil artık bir köle avcısıdır. Sokaklarda dövüşe dövüşe kendini geliştirmiş ve yanına iki tane daha ekip arkadaşı almıştır. Kölelerin peşine düşmesinin tek sebebi vardır. Yıllardır aradığı ilk ve tek aşkı. Her gördüğü kişiye elinde ona ait olan çizilmiş bir portreyi gösterir. 

Song Tae Ha

Song Tae Ha eskiden ordunun başındaki komutandır. Ancak daha sonra Krala yakınlığıyla bilinen Lee Kyeong Sik tarafından kumpasa getirilir. Yapmadığı bir suç yüzünden cezalandırılır ve görevinden azledilir. Üstüne bir de köle damgası yer. (Kölelerin vücutlarına belirgin bir şekilde köle olduğunu belirten dağlama yapılıyordur) Köle olarak çalıştığı yerden kaçmaya karar verir. Onun kaçtığını öğrenen Lee Kyeong Sik başına ödül koyar. Oranın en iyi köle avcısı Dae Gil'dir. Dae Gil ödül için hemen göreve atılır. Bu esnada Eun Yeon diğer adıyla Kim Hye Won abisi tarafından zorla evlendirilir ve o gece kaçar. Kaçarken yolda saldırıya uğrar. Aynı yerden geçen Tae Ha onu saldırganların elinden kurtarır. Tae Ha yaralı haldedir ve onu kurtardıktan sonra bayılır. Hye Won ona yardım eder ve iyileştirir. Artık ikisi de kader ortağıdır. Peşlerine düşen Dae Gil'in ise Eun Yeon'dan haberi yoktur.



Bazı yerleri biraz sıkıcı olsa da iyi bir diziydi. Oyuncu kadrosu çok geniş, adeta yıldızlar geçidi. Erkek izleyicilerin gözü bayram edecektir. Bir çok güzel bayan var dizide. Eğlenceli karakterler de mevcut. Dizi de en çok sıkıldığım bölümler kölelerin birlik olma çabasıydı. Ancak en çok sevdiğim yerlerden biri de bir kölenin ölmeyi hak eden birini öldürmesiydi. Dizideki veliaht prens rolünü oynayan çocuk çok şirindi bu arada :)


Ancak ben diziye düşük bir puan verdim. Güzel müziklerine, oyuncularına, emeğe rağmen sonunu hiç beğenmedim. Sırf bu yüzden bayağı bir puan kırdım.

Aynı sene bir çok ödül kazanmış bir dizi aynı zamanda Chuno. Ama olmadı beğenmedim bu sonu. Hayat her zaman beklentileri vermiyor. Önüne çıkanlar şekillendiriyor yolunu. Bu diziden belki bu sonucu çıkarabiliriz.

Bir de son sahnede verilen mesaj güzeldi. Dizinin amacının ne olduğunu belli etti.
"Elde edemediğin senindir."
Sevdim bu sözü. City Hunter yazımda görüşmek üzere.

2 yorum:

kampet dedi ki...

ya şu kore filmlerine oldum olası bir garezim ön yargım var çözemedim gitti:)

Neo dedi ki...

İyileri denk gelmemiştir. Çok yakın bir zamanda favorilerimi eklleyeceğim sol tarafa. Ordan bakarsınız artık :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts