15 Aralık 2012 Cumartesi

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk






Konusu: Bilbo Baggins kendi halinde yaşayan bir Hobbit'dir. Bir gün yaşlı büyücü Gandalf onu ziyarete gelir. Cimri Bilbo onu geçiştirmeye bakar ama Gandalf kararlıdır. Köyde bir davet verilecektir ve mekan olarak Bilbo'nun evini kullanmak istiyorlardır. Bir gece yarısı kapısı çalınır ve gelenler cücelerdir. Hepsi birbirinden görgüsüz ve kabadır. Gandalf ve yanındaki cüceler ona durumu açar ve bir maceraya doğru yol alırlar.


Yorum: Dün gece seansında gittik filme. Gecenin bir yarısı inanılmaz bir kalabalık vardı. Oyuncuların karakterlerinin kıyafetlerini giyip izlemeye gelenler bile vardı. İpini koparan gelmişti yani. Ortam güzeldi yine de. IMAX ve 3D'nin zevkini yaşadık yine. Filmin başlamasından önce Star Trek filminin yenisinin uzun bir ön gösterimi vardı. 3D'nin dibine vurmuşlar. Bir tane okun sol gözümün yanından geçtiğini hissettim. Hobbit filmi içindeki 3D'de iyiydi. İzlemek isteyenler kesinlikle IMAX ve 3D izlesin.

Biraz da filmle daha doğrusu üçlemeyle ilgili detayları paylaşayım. Üçlemenin tamamı 500 milyon $'a mal olmuş Peter Jackson'a. Daha önceki Yüzüklerin Efendisi serisinin öncesini anlattığını bilmeyen yoktur herhalde. Bilbo'nun yüzüğü neden o yaşa gelmesine rağmen Frodo'nun elinden almak istemesini bu filmle öğreniyoruz.



 
























3 yorum:

güzzi dedi ki...

Hobbit IMAX izlenir! Ankara'ya gitmeliyim yarın öbür gün. Ancak ya gitmeden izlemem gerek ya da geri döndükten sonra. Çünkü Ankara'daki IMAX perde yanılmıyorsam ben 11-12 yaşındayken kurulmuştu. Eskidi artık, gözlükler de aynı şekilde. İstinye Park'ın yepyeni gözlükleri ve perdesiyle izlemem gerekli şişko Hobbitsss'i...

Neo dedi ki...

Vallahi şu an bilet bulabilmen biraz zor olur gibi. Benim birader bir hafta öncesinden almıştı ilk günün gece seansına o da. Filmin 1-1,5 saatlik ilk bölümünde uyuyordum neredeyse. Ertesi günü kurs başlayacak diye biliyordum bir de. Eve geldim internete baktım 1 hafta ertelenmiş. Oh dedim. O uykusuz halimle kursa gidecektim bir de.

nabrut fıdıllıoğlu dedi ki...

bende gideceğim şu ilk kalabalık bir çekilsin kenara:D
ve tavsiyen üzere 3d izleyeceğim kesinlikle

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts