20 Aralık 2012 Perşembe

Ruby Sparks (2012)




Calvin genç yaşta çok ünlü olmuş bir yazardır. Bu yüzden okulu bırakmak zorunda kalmıştır ve mesleğinde bir dahi olarak görülüyordur. Uzun zamandır kitap yazmıyordur ve herkes ondan yeni bir şeyler bekliyordur. Kitap yazmak Calvin için bir tutkudur. Bu yüzden kız arkadaşından bile ayrılmıştır. Calvin'in abisi ona bir kız arkadaş bulmasını söyler. Calvin'de artık bu durumdan sıkılmıştır ve psikolojik destek alma ihtiyacı duyar. Bir gün rüyasında Ruby Sparks isimli bir kızla tanışır. Aslında bu rüyayı devamlı görüyordur ama bir türlü yüzünü seçemiyordur. En son rüyasında yüzünü de görür ve sabah uyandığında aynı kızın kendi mutfağında onu beklediğini görür. Calvin aklını yitirdiğini düşünmektedir. Hemen evden dışarı çıkar ve birine bunu açıklama isteği duyar. Ruby'de onunla birlikte gelir. O ne kadar gelmemesini söylese de. Kafede bir hayranı ile oturan Calvin'in yanına Ruby'de gelir. Calvin ile konuşan kızın lafının arasına girer. 

"Ruby: Calvin!...  
Calvin'in hayranı Mabel: Bu kızı tanıyor musun? 
Ruby: Evet, ben Ruby. Calvin'in sevgilisi." O anda Calvin şok olur. 
Calvin: "Onu görebiliyor musun? 
Ruby: Evet, görüyor. Ben de onu görüyorum." 

Calvin bunun bir şaka olduğunu düşünmektedir. Oradan geçen başka birine onu görüyor musun diye sorar. Gördüğünü söyleyince de daha fazla şoka girer.

Kendi hafızasında oluşturduğu kişi gerçekmiş meğerse. Calvin bunu kitaba dökmeye karar verir ve yazmaya başlar. Yazmaya başladıktan sonra fark eder ki kendisi ne yazdıysa Ruby onu yapmaktadır. İş daha da ilginç bir hâl almaya başlamıştır. İlk başta eğlenceli gibi gelse de her şeyin kendi kontrolünde olmasının ne kadar işin içinden çıkılmaz bir hâl aldığını anlayacaktır Calvin. İnsan doğası gereği özgürdür ve istediği gibi hareket etmeyi sever.

Calvin ona aşıktır ve en sonunda onu serbest bırakmaya karar verir. Çünkü işler hiç beklediği gibi gitmiyordur.

Güzel bir sonu var bu filmin. 2012'nin bana göre en çok dikkat çeken filmlerinden.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts