15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kısa Kısa...

Hypnotized (2004)


Psikolojik sorunları olan bir kadın eşiyle sorunlar yaşamaktadır. Sorunun nedeni eşinin onu aldatmasıdır. Kadın hiç bir şey olmamış gibi davranmaya kalksa da bunun üstesinden gelemez ve bir psikiyatra gider. Zamanla kocasından intikam almak için psikiyatrla yakınlaşmaya başlayacaktır. Psikiyatr ise bunu bir saplantı haline getirecektir. Hastasını tedavi etmek isterken onun büyüsüne kapılacaktır. Filmin ismi de zaten buradan geliyor. Zaman kaybı bir film. 5 puan verdim.










Lee Hae-myung erken gelişme dönemi olarak adlandırılan ve Japon sömürgesinin egemen olduğu 1930'larda, Seul'un en modern erkeği olmakla gururlanan zengin biridir. Japon arkadaşı Shinsuke ile, lüks hayatının keyfini sürerken; dans salonlarında veya kafelerde gördüğü, beğendiği kızlarla da birlikte olarak günlerini geçirir. Bir gün, bir dans salonunda, şaşırtıcı bir biçimde güzel olan ve kendine "Laura" diyen Cho Nan-shil'i keşfeder ve görür görmez çarpılır. İkili çıkmaya başlarlar. Hae-myung Nan-shil'e aşık olmuştur ve onun da kendisine aşık olduğuna inanmaktadır. Ne var ki, Nan-shil onun tüm değerli eşyalarını alır ve bir iz bile bırakmadan ortadan kaybolur. Hae-myung'un, Nan-shil'e duyduğu önlenemez aşkı ve onun için kurduğu hayalleri, sonuçta onu kolay elde edilebilir kılmıştır. 

Sarangni.info sitesindeki tanıtım yazısından alıntıdır.

Son zamanlarda yayınlanan Bridal Mask dizisi bu filme çok benziyor. En başta bunu söyleyeyim. Konu yine Japon istilası altındaki Kore'nin ve onun insanlarının mücadelesini anlatıyor. Bu filmde de aslen koreli ama japon imparatorluğu için çalışan bir adam var ve aşık olduğu kız sayesinde tekrar kökünü hatırlıyor. Başarılı bir yapım olabilirdi ancak ortalamayı geçememiş bana göre.





Norwegian Wood (2010)

Çocuklukları hep bir arada geçmiş üç gencin lise çağlarındayken başlarından geçen talihsiz bir olay yüzünden bütün bir ömürleri bunalımla geçecektir. Kidzuki ve Watanebe, Naoko isimli kıza aşıktırlar. Bu üç arkadaştan Kidzuki bir gün intihar ederek yaşamına son verir. Naoko ile Kidzuki'nin yakın bir ilişkisi vardır. Watanebe ise onları uzaktan izlemek zorunda kalıyordur. İntihardan sonra kıza açılacaktır ve yıllar süren bir girdap içine gireceklerdir. Kız suçluluk duygusu duyuyordur ve bu olayın kendisi yüzünden olduğunu düşünüyordur. Watanebe üniversiteyi kazanıp şehir dışına çıkar orada başka kızlarla yakınlaşmaya çalışsa da hiç birinde Naoko'yu bulamayacaktır. Ergenlikten çıkıp yetişkin olma yolunda ilerleyen gençlerin cinselliği keşfedişi biraz komik bir dille anlatılmış. Naoko'nun yaşamıysa tam bir bunalım. Sıkıcı bir filmdi. 5 puan verdim buna da.




0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts