12 Şubat 2012 Pazar

Berlin Kaplanı (2012)


Tür: Komedi
Oyuncular: Ata Demirer (Ayhan), Tarık Ünlüoğlu (Cemal), Necati Bilgiç (Nurettin), Nihal Yalçın (Elvan), Özlem Türkad (Pakize), Mert Aran (Fatih), Cemil Özbayer, Cengiz Bozkurt, Orhan Güner, Yaman Tüzcet, Tim Seyfi, Selahattin Taşdöğen, Ayhan Özçelik, Orhan Güner, Carlos Hein (Emir Slavic ), Onur Buldu, Tonguç Oksal, Bülent Seyran
Senaryo: Ata Demirer
Yönetmen: Hakan Algül

Uzun zaman sonra bu filmle sinemaya tekrar uğradım. Eyyvah Eyvah'daki başarısından sonra çıtayı yükselten Ata Demirer'den bu yönde iyi bir film bekliyordu herkes. Filmin konusuna geçmeden önce bu beklentinizi bir kenara bırakıp izlemenizi tavsiye ederim.

Konu: Ayhan Kaplan Almanya'da boksörlük yapan bir türktür. Antrenörü Cemal ile ayakta kalmaya çalışıyorlardır. Sponsoru olan adam devamlı yenilen Ayhan yüzünden zarar ediyordur. Bir gün oynadığı bir bahis yüzünden Ayhan Kaplan'ın yenilmesini ister ve yenilirse 18.000 Euro alacaklarını söyler. Kaplan bunu kendine yediremese de kabul etmek zorunda kalır. Bokstan artan zamanlarında korumalık yapan Kaplan'ın kapalı alan fobisi vardır. Panik atakları başladığında gözü kimseyi görmeden oraya buraya saldırmaktadır. Şike yapacağı maçta da tam yenileceği sırada panik atağı tutar ve rakibini iki üç yumrukta yere indirir. Başı beladadır çünkü yenilmesi gereken maçı kazanmıştır. Sponsorunu daha fazla zarara sokan Kaplan arka kapıdan antrenörü ile kaçar. Ne yapacağını bilemez bir haldeyken Türkiye'den eniştesi onu ziyarete gelmiştir. Eniştesini peşine taktırılan bir adam zannettiği için bir güzel döver :) Eniştesi ona Türkiye'ye gelmesini söyler. Gizli amacını söylemez tabii. Türkiye'ye dönen Kaplan'ın hayatı hiç ummadığı kadar güzelleşiyordur. Ancak hala borcu vardır ve antrenörünün ayağına sıkmışlardır. Parayı bulmak için yollar ararken şansı döner gibi olur ama gerçekler ortaya çıkınca buranın aslında onun için güzel bir yer olmadığını anlar.

Filmde Almanya ve Türkiye karşılaştırmaları bol bol yapılmış. Almanya'nın otomatik işleyen her şeyi disiplinine vurgu yapılmış. Bazı küçük espriler de mevcut. Mesela Ata Demirer Elvan ismindeki kıza Arap CD'sine ne denir diyor. O da bilemiyor ve cevabı patlatıyor. LCD :) En çok güldüren kısımları ise hoca ile olan diyaloglarıydı :) İzleyince anlarsınız ne demek istediğimi. İzleyecek olanlara iyi seyirler. İzlemeyecek olanlar da günün birinde TV'de izleyecektir mutlaka. Ortalama bir filmdi. Çok fazla güldürmedi.

2 yorum:

şizo-mizo dedi ki...

bu film de epey sansasyonel oldu.. şimdi de ferdi tayfur "benim senaryomu çalmış" demiş:D ne filmmiş arkadaş!

neyse büyük ihtimalle sinemada izleyemem.. artık netten veya dediğin gibi tvde görürsem izlerim.. eyvah eyvah 2'de epey gülmüştüm.. umarım bu da o kadar eğlendirir beni.. :)

Neo dedi ki...

Aynı şey Gora filmi için de yapılmıştı :) E yapsaydınız kardeşim o zaman. Şimdi Ferdi Tayfur'a bakarsak Mickey Rourke'da onun senaryoyu çalmış oluyor :) Geçeceksin böyle şeyleri. Sinema hayatın bir yansımasıdır ve benzer şeylerin çıkması çok doğal. Yorum için teşekkür ederim :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts