6 Şubat 2012 Pazartesi

Blind (2011)

Kör


Yetimhanede küçük kardeşiyle büyüyen Min Su-ah polis akademisinde eğitim görüyordur. Kardeşi haylaz biri olduğu için onu eve sokmak zordur. Bir gün dans ettiği bardan zorla onu alarak eve götürmek ister ve araca binerler. Kaçmaması için bileğine kelepçe takar ve kelepçenin diğer kısmını araç içindeki elle tutunacak yere bağlar. Yolda iki kardeş tartışırken dikkati dağılan Min Su-ah aracıyla kaza yapar.
 Kendisi araçtan fırlar ama kardeşi araç içinde kalmıştır. Araç köprüden salınır vaziyettedir ve kardeşi yardım için yalvarıyordur. Yaralı halde ona yardım etmeye giderken daha fazla dayanamaz ve bayılır. O esnada araç köprüden alt yola düşer ve kardeşi ölür. Aradan üç yıl geçmiştir ve kazadan sonra Min Su-ah kör olmuştur. Kardeşinin ölümünden de sorumlu olduğu için kendini suçlu hissediyordur. Bir gün yetimhane ziyaretinden dönerken şiddetli bir yağmur başlar ve engelliler için hizmet veren taksi gecikir.

Durakta saatlerce bekleyen Su-ah'ya sonunda bir araç yanaşır ve şoför nereye gideceğini sorar. Su-ah onu taksi zanneder ve biner. Yolda giderken tuhaflıkların farkına varan Su-ah biraz sonra olacak bir vur-kaç olayına da tanıklık edecektir. Kör olduğu için çarpılan şeyin bir insan olduğunu sesten anlamıştır. Kazadan sonra aracın bagajına konduğunu da. Şoför ısrarla önemli bir şey olmadığını bir köpek olduğunu söylüyordur ama Su-ah inanmaz ve telefonuna davranır. Adam panikler ve telefona müdahale eder. Tehlikeyi fark eden Su-ah polislikten kalma bir beceri sayesinde adamın bileğini büker ve araca yaslar. O esnada gelen başka bir aracı gören şoför kaçar. Su-ah'da böylece o olaydan kurtulur. Ama peşini bırakmaz ve polise ihbar eder. Polis ilk başta inanmasa da gelen kayıp ihbarları üzerine bir dedektif görevlendirilir ve Su-ah'ya yardımcı olmaya çalışır. Aradıkları kişinin bir seri katil olduğunu ve neler yapabileceğini bilmiyorlardır.



Tempolu ve sıkmadan izleten bir gerilim filmiydi. Senaryodaki bazı türk usulü nedenlerden dolayı ortalamanın bir basamak üstünde kalıyor film. Ha-neul Kim'i görmek güzeldi ayrıca :)

Uzun zamandır izlenecekler arasında tutuyordum. Tavsiye üzerine öne aldım dün. Tavsiye eden arkadaşlara, çevirisini yapan selsi ve sadness'a teşekkürler :)

2 yorum:

Oh Yoon Joo dedi ki...

Fazlaca abartılmış detaylar dışında oldukça akıcı ve güzel bir filmdi. Haneul iyi iş çıkarmış izlemenizi tavsiye ederim bende :D

tarih84 dedi ki...

merak ettim neo sen ne zaman yazı girsen %70 izleme kararı veriyorum :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts