1 Mart 2011 Salı

Postman to Heaven (2009)




Jae-joon (Kim Jae-jung) ölen insanların sevdiklerine yazdıkları mektupları cennete götürdüğünü söyleyen bir postacıdır. Ha-na (Han Hyo-ju) ise kendisini aldatan ve sonrada ölen eski sevgilisine kızgındır. Bir gün mektubunu bırakırken orada karşılaşırlar ve Jae-joon ona böyle mektuplar yazmamasını, cennete kötü şeyler yazılan mektupların gönderilmediğini söyler. Kendisinin ise bir melek olduğunu ve işinin bu mektupları cennete götürmek olduğunu söyler. 


Ha-na bunun gerçek olduğuna inanmaz ama zamanla inanacaktır. Jae-joon işinde ona yardım etmesini ve iyi bir maaş ödeyeceğini söyler. Ha-na ona inanmadığı için ilk başta teklifi kabul etmez ve kendine başka bir iş arar. Bulduğu iş yeri bir düzenbazın yeridir. Değişik türlerdeki seslerle insanların başkalarına telefonda yalan söyleyip o mekanda olduğuna ikna etmek için hazırladığı sesleri satan bir adamdır. Ha-na bu işi sevmez ve oradan ayrılır. Ertesi gün yine posta atmaya gittiğinde Jae-joon oradadır ve iş teklifini kabul eder. İşleri gelen mektupları okuyup kötü olanları ayırmak ve yakınlarını kaybedenlerin öteki dünyadaki sevdikleriyle kırgınlıklarını gidermek için onlar adına onu affettiğini, yanlış anlaşılma olduğunu, veya onunla gurur duyduğunu belirten daha önceden hazırlanmış gibi gösterilen bir takım belgeler hazırlamaktır. Bir bakıma insanları kandırıyorlardır. Bu iş ilk başta eğlenceli gelse de Jae-joon'un Ha-na'nın saf duygularına kapılıp ona aşık olmasıyla başka bir boyut kazanır.



Güzel kurgulanmış bir filmdi. Fantazi, romantizm, dram hepsi bir arada güzel bir harmoni olmuş. Müzikleride enfes bu arada. Ben sevdim sizinde seveceğinize eminim. Tavsiye edebileceğim filmlerdendir.

Ekleme: Az kalsın unutuyordum bu filmi de tavsiye eden pi idi :) Tekrar teşekkürler.

2 yorum:

şizo-mizo dedi ki...

ben çok sevmiştim bu filmi.. şirin, naif bi havası var.. :)

Neo dedi ki...

Teşekkür ederim yorumun için. Yeni gördüm kusura bakma :) Müzikleri çok iyiydi filmin. Müziklerdeki naif havada filme ve hikayeye yansımış doğal olarak.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts