1 Mart 2011 Salı

Frozen (2010)





Küçüklüğünden beri annesinin nerede olduğunu öğrenmeye çalışan şimdilerde 20 yaşında olan Wing (Lan Wei) bir gün büyükbabasını ziyarete gider. Babası ve büyükbabası bilim adamlarıdır. Ziyaret sırasında aniden fenalaşan babası hastaneye kaldırılır. Hastanede kendine gelen babası ona doğum günü hediyesi verir.



Doğum günü hediyesi bir anahtardır. Bir süre sonra babası ona gerçekleri anlatır ve kendisinin gerçek babası olmadığını bu anahtarında gizli bir yere ait olduğunu söyler. Bir süre sonra babası vefat eder ve Wing anahtarla tarif edilen yere girer. Burada göreceği şey onun hayatını tamamen değiştirecektir. Depoda gördüğü butona basar ve içinden buzları yeni çözülmüş genç bir kadın çıkar. İlk başta kim olduğunu anlayamaz ve korkar. Butona bastığında çalan alarm üzerine gelen büyükbabası ona gerçeği anlatır. 20 yıl önce ölümcül bir trafik kazasında yaşamını yitirmek üzere olan annesini dondurduklarını ve ilerleyen teknoloji sayesinde onu bugüne kadar getirdiklerini ve tedavi ettiklerini söyler. Ancak butona basıp kapağı açtığı için son aşamaya geçmemiş vücudun olumsuz etkilenebileceği ve tam iyileşemeyebileceğini söyler. özlemle beklediği kişi annesi özel bir yapının içinde dondurulmuştur. Büyükbabası acil olarak Amerika'ya gitmesi gerektiğini söyler. Tedavinin son aşaması için gerekli olan ilaçları oradan bulabileceğini ve annesine o olmadığı zamanda göz kulak olmasını, bulunduğu oda dışında hiç bir yere gitmemesi gerektiğini anlatır.


Şimdilerde aynı yaşta olan anne ve kız bu duruma alışmakta zorluk çekeceklerdir. Wing onu beklerken uyuyakalır ve annesi not bırakıp babasını aramaya gittiğini söyler. Her şeyin farkında olan genç anne bu duruma kolay uyum sağlamıştır.

Janice Man (Gigi) Wing'in annesi

Annesinin izini takip eden Wing onu bulur ve birlikte babasını aramaya başlarlar. Bizde buradan sonra gençlik yıllarında neler olduğunu öğreniyoruz.

Fantastik konusu sayesinde izlemeye karar vermiştim. Ortalamanın üzerinde eğlenceli birazda romantizm kokan bir film. Çeviriyi yapan Aysemin'e de teşekkürler :) Kusursuz bir altyazı olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts