28 Mart 2011 Pazartesi

"Athena: Goddess of War" (2010)

Athena: Savaş Tanrıçası



Athena Güney Kore'nin geliştirmekte olduğu nükleer teknolojiyi engellemeye çalışan Amerika ve müttefiklerinin kurduğu gizli bir örgüttür. Amaçları tüm dünyadaki güç dengelerini kendi lehlerine sonuçlanacak şekilde manupüle etmektir. Bu uğurda her türlü yolu kullanmalarından dolayı çok tehlikeli bir örgüttür.

 Lee Jeong-woo
 Yoon Hye-in
 Yoon Hye-in
 Han Jae-hee

 Son Hyeok
 Kim Joon-ho
 Kim Gi-soo

Bu nükleer tesisin güvenliğini bizzat Güney Kore başkanı tarafından oluşturulan özel bir birim (NTS) üstlenmektedir. Dizide bu iki örgütün ajanlarının birbirleri ile olan mücadelesini konu alıyor. Tabi bu kadar sığ bir konusu yok. Bu yüzeysel bir tanım. Her Güney Kore dizisinde göreceğiniz gibi dram ve aşk var. İris dizinin devamı niteliğinde olduğu için beklentiler yüksek tutulmuştu. Ancak onun yanında çok zayıf kaldığını söyleyebilirim. Dizide belkide rolünün hakkını veren tek adam Son Hyeok karakterini canlandıran Seung-won Cha'ydı. Kim Gi-soo'da benim beğenimi kazandı. Diziye sakarlıklarıyla damgasını vurdu :) Son bölüme kadar oyunculukları gözüme batmamıştı ama son bölümde öyle bir hata yapmışlar ki olacak iş değil. İzleyenler tam altıncı dakikaya baksın tavsiye ederim :) Ji-ah Lee bunu yapmayacaktın :P Resmen oyunculuğun bitti benim gözümde. Yine sonlara doğru peşinden sana uyan biri vardı.Woo-sung Jung... Sen ki A Moment To Remember, Daisy, The Restless, The Good, the Bad and the Weird filmlerinde ki oyunculuğunla beğenimizi kazanmış bir oyuncusun ama senden bu kadar kötü oyunculuk beklemezdim. Yeni yetme oyuncu olan Si Won bile son bölümde seni solladı.




19.bölümün sonunda çalan parçayı daha önce yayınladılar mı bilmiyorum ama ilk defa o zaman fark ettim. Dizide beğendiğim bir tane şarkı vardı. Onun yanına bunu da ekledim.



Dizide ki favori şarkıma gelince muhteşem sesiyle beni büyüleyen Taeyeon'dan Sarangheyo.




Buradan sonrası dizinin sonu ile ilgilidir. İzleyenler bakabilir.
Son bölümün son saniyelerine kadar bekledim biri daha gidecek diye. İris'den alışmışız çünkü. Yine arkaplanda bir deniz ve tesadüfe bakınki bir yarış motoru geçiyor. Yoksa mı dedim yine :) Neyseki öyle bir şey olmadı. Bu yönden iyi bittiğini söyleyebilirim dizinin.

4 yorum:

tarih84 dedi ki...

vayy sen de benim gibi Seung-won Cha ve Kim Gi-soo'yu beğenmişsin, dizinin hakkını verdiler doğrusu.ben daha bitirmedim ama dayanamayıp biraz bazı sahneler baktım.dizi son sahnede ben de bekledim kötü bişi iriste yıkılmıştım, hatta iris movie de katili görünce inanamamıştım ahyır ypk olamaz demiştim.iris kadar başarılı olmayan bir diziyidi malesef.başlangıç jenerikte dünya küresi Türkiye üzerinden parçalanıyor bu da ilginç olanıydı. jung woo sung bu dizide olmadı hele o kürdan kılıklı öfff nefret edilesi tiksinç yaratık hiç olmadı.birde aşkımsı turpumsu yılanımsı bişi yaşamaktalarmış tiksinç bilemiyorum bu diziyle çok şey değişti.

Neo dedi ki...

Kim sun-hwa'nın ailesinin öldürülmesine o yüzden üzülmedim bende. İris'in sonunda yaptığından dolayı bunu hak etmişti. Bu arada adamın (Kim Gi-soo) adını dizideki haliyle yazmışım :) Gerçek adı Min-jong Kim olacaktı. Ben dizinin başında daha çok avrupa ülkesinde geçeceğini düşünüyordum ama bu sefer sadece İtalya'da geçti bazı bölümleri. İris 2'de Türkiye'de çekilir artık :P Güzzi ile biz öyle kararlaştırdık hehe. Hatta adını bile belirledik :P Woo-sung Jung ile Ji-ah Lee arasındaki ilişkiyi çok fazla ciddiye almamak lazım bence. Bu tür dizilerde genelde oyuncular arasında bir yakınlaşma oluyor zaten :) Yalnız aralarındaki yaş farkı 9 baya var yahu. Enteresan...

Yukinohana dedi ki...

Jung Woo Sung bu dizideki performansıyla hayal kırıklığına uğratmıştı beni. Cha Seung Won hayranlığım ise bu diziyle başlamıştı. Kötü adam rolünün ona çok yakıştığı kesin. :) Özellikle de finaldeki performansı çok iyiydi bence. Ve dizinin sonunda hepimiz aynı şeyi bekliyorduk sanırım :)
Athena'yı hatırlamak istedikçe bunu izlerim ^^
http://www.youtube.com/watch?v=p8MNMhUbi1g
İtiraf etmeliyim ki oturup hakkındaki videoları araştırdığımdan değil, şarkıyı söyleyen grubu dinlediğimden kaynaklanmakta ^^"

Neo dedi ki...

Jung Woo Sung'un oyunculuğunun düşüşünün nedeni dizideki rol arkadaşı Ji ah Lee'ye aşık olması olabilir :) Sonradan haklarında bir sürü haber çıktı. Cha Seung Won rolünün hakkını vermişti ama ben o sakal şeklini pek sevemedim :) Dizinin sonunda evet önceki iris'de ki gibi bir yamuk olacak mı diye bekledik ama olmadı. Yorumun için teşekkürler ^^

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts