19 Şubat 2011 Cumartesi

Haunters (2010)




Filmin baş karakterlerinin film ve dizi geçmişi iyi olduğu için fragmanını izlediğimde iyi bir film bekliyordum. Tabii filmde bir Türk'ün olduğunu da öğrenince ayrı bir merak sarmıştı beni. Bu kişi Enes Kaya idi. Güney Kore'ye üniversite eğitimi için giden ve orada kalan Enes daha sonra bir çok programa katılmış ve geçtiğimiz senelerde Seul FC futbol takımını çalıştıran Şenol Güneş'in çevirmenliğini yapmıştı. Enes'i çevirmen olduğu dönemden tanıdığım için Korecesinin çok iyi olduğunu biliyordum. Filmde de döktürmüş zaten Korecesini :)

Konuya gelelim. Psişik güçleri olan bir çocuğun ve onun annesinin yaşadıkları ile başlıyor film. Çocuk gözleriyle çevresindeki tüm nesneleri ve insanları kontrol edebiliyordur. Annesi bu yüzden gözlerini devamlı bir bezle kapalı tutuyordur. Annelik içgüdüsüyle ne olursa olsun oğlunu koruyordur. Bir gün aylak aylak eve gelen babası annesini dövmeye başlayınca dayanamayan küçük çocuk gözlerini açar ve babasını gözleri ile kontrol ederek dışarı çıkartır ve onun kendi boynunu kırdırtır. Çocuğun güçlerinin ne olduğunu anlamamız açısından bu giriş güzel olmuş. Daha sonra her şeyi kazanma hırsında olan çocuk kontrol edilemez duruma geldiğinde annesi onun gözleri kapalı iken boğmak ister. Ondan kurtulması lazımdır. Çocuk bir anda gözüyle bezi parçalar ve annesinin elinden kurtulur. 10 yıl sonrası ile film devam ediyor. Aradan geçen yıllardan sonra çocuk büyümüş ve iyice usta bir hale gelmiştir. Yaşamak için çalışmasına gerek yoktur. İstediği her şeyi elde edebiliyordur çünkü. Bu esnada bir hurdalıkta çalışan üç kafadarla tanışıyoruz. Bunlardan biri ana karakterlerden diğer süper gücü olan kişi. Diğeri Türk olan Enes Kaya bir diğer ise Ganalı Abu Dod.

Bu üçlü hep birlikte çalışıp birlikte eğlenirler. Süper gücünün farkında olmayan Im Gyoo'ya bir gün kamyon çarpar. Arkadaşlarının gözleri önünde son sürat gelen kamyon çarpmasına rağmen kısa sürede iyileşir. Onun özelliklerinden biride budur. Bu kazadan sonra patronu işe gelmemesini söyler ve Im Gyoo kendine yeni bir iş bulur. Ütopya diye bir yerdir burası. Dükkanın sahibi yaşlı adam enteresan şekilde paralarının çalındığını ve kimsenin bunu görmediğini anlatmıştır ona. Olan bitene anlam veremeyen Im Gyoo'yu arkadaşları yeni işinde ziyarete gelirler. Bu esnada Cho-in yine dükkana gelmiştir ve herkesi dondurmuştur. Parayı dükkan sahibini yönlendirerek kasadan aldırtır ve o anda hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır. Hayatında ilk defa biri onun kontrolü dışında hareket edebiliyordur. Im Gyoo yavaş yavaş tepkiler vermeye başlar ve sonunda tamamen onun kontrolünden çıkar. Ancak diğerleri hala onun etkisindedir ve patronu ölümle burun burunadır. Onu kurtarmaya çalışan Im Gyoo'yu Cho-in patronunun elindeki şok aleti ile bayılttırır. Patronunu kurtaramayan Im Gyoo dükkana gelir ve kaseti arkadaşları ile izler. Yine o sırada kaseti yok etmek için gelen Cho-in'le karşılaşırlar. Böylece kovalamaca başlar. İkilinin birbiri ile mücadelesi ve gelişen olaylar şeklinde film ilerler.

Bir Güney Kore filminde Türkçe bir Türkü duymak hoştu bu arada. Filmi yine iki taksitte izledim onu da söyleyeyim :) Genel anlamda sıradan bir film. Konusu vasat kalmış. Daha iyisi yapılabilirdi. Ama puan olarak benden biraz kıyak gördüğünü söyleyeyim. Hem iki başrol oyuncusu hemde Türk oyuncu Enes Kaya için.

4 yorum:

tarih84 dedi ki...

valla enes kayanın billur gibi korece şakımasına rağmen bu filmi tamamlamamın imkanı olamadı.benim için çok zor bir filmdi. ilginçlik yakalanmış lakin senaryoda ciddi sorun var belli.

Neo dedi ki...

sanırım heroes dizisinin sıkıcı bir bölümü gibiydi diyebiliriz kısaca :)

CrocuS dedi ki...

Ben de senin gibi hadi bir puanda onun için-bunun için diye saçtım ama aslında gerçekten umduğumdan çok zayıftı.Sende öyle oldu mu bilmiyorum ama ben izlerken ah bu film başka bir senarist-yönetmen elinde olsa bu konu ve oyuncularla neler yaparlardı demekten alamadım kendimi:)
Güzel yazın için teşekkürler Neo

Neo dedi ki...

Evet aynen CrocuS. Rica ederim. Bende yorumun için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts