17 Kasım 2014 Pazartesi

The Best Offer (2013)

La migliore offerta
En İyi Teklif



Fragman

Virgil Oldman bir açık artırma müzayedesini yöneten kişidir. Zaman zaman gerçekten değerli şeyleri satsa da çoğu zaman yaptığı hilelerle sahte eserleri fahiş fiyatlarla satıyordur. Buradan kazandığı paralarla ise kendine ait gerçek eserlerin olduğu gizli bir odası vardır. Kadınlara düşkünlüğünü adeta bu tablolar üzerine yansıtmıştır. Virgil'in garip takıntıları vardır. Eldivensiz bir yere çıkmaz. Kimseye dokunmaz. Ta ki Claire ismindeki kadınla tanışana kadar. Günlerden bir gün gizemli bir telefon gelir. Kendisine miras kalan evdeki tarihi eşyaları satmak istediğini söylüyordur telefondaki kadın. Katı kuralları olan Virgil hemen reddeder. Kadın ısrarla günlerce aradıktan sonra eve gider. Onu bir kahya karşılar. Ev sahibinin gelemediğini işinin çıktığını gibi bahaneler üretir. Virgil ofisine döndüğünde kadın yine arar özür diler ve pazarlığı yine telefonda yapmak ister. Gel zaman git zaman Virgil defalarca eve gider ve sonunda kadınını orada olduğunu anlar. Kilitli bir odadadır. Kadınla zor da olsa iletişime geçmeyi başarır. İlgisini çekmiştir. İlk başta kapı altından evraklarla başlayan paylaşımları Virgil'in onu ikna çabalarıyla dışarı çıkarmasıyla devam eder. Virgil eve her gittiğinde eski bir robotun parçalarını bulur. Bunu da Robert isimli antika eşyaları tamir eden tanıdık birine götürür. Zamanla parçalar birleştikçe ortaya bir eser çıkacaktır. 

Robert aynı zamanda kadınlar konusunda tecrübeli birisidir. Claire'i evden çıkartmak konusunda Virgil'e tavsiyeler veriyordur devamlı.


Zavallı Virgil :) Ben ilk başta o kadının yüzüne eldivenlerini çıkartıp dokunduğunda anlamıştım olacakları. Hiçbir şeye dokunmayan adam o ellerini bir kadının yüzüne sürüyordu. Bu işte bir tuhaflık vardı sevgili okur. Planlı bir oyunun içindeydi Virgil. En yakını sandığı kişiler ve sevdiği kadın ona plan kurmuştu. Sıkıcı bir atmosferi olan bir film Best Offer. Bu atmosferi bozmak için aralara çıplaklık, seks vesaire sıkıştırılmış. Belki de Virgil'in gözü dönmüşlüğünü yansıtmak için. Yıllardır bozmadığı tabularını nasıl yıktığını daha vurucu hale getirmek için vardı bunlar. Kurgu güzeldi. Sıkıcı atmosferi olmasaydı daha yüksek puan verebilirdim. 7 puan verdim.




Son olarak filmden çarpıcı bir alıntıyla yazıma son vereyim.

"Bekar kalmak en kötü cinsel sapkınlıktır."


0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts