15 Eylül 2014 Pazartesi

You're All Surrounded (2014)

너희들은 포위됐다
Etrafın Sarıldı



Oyuncular




Dizi 11 yıl önce gerçekleşen ve esrarını hala koruyan, bir tanığın cinayete kurban gitmesi üzerinde dönüyor. Kurbanın oğlu ise Gangnam'a atanan 4 çaylak dedektiften biridir. Bu karakteri canlandıran Lee Seung Gi yani dizideki ismiyle Eun Dae Goo. Her bir karakterin kendine has bir geçmişi var. Birbiri içine geçmiş rant savaşları, suçluyu korumaya kadar varacaktır. Bu zor durum içinde dürüst kalmaya çalışan "Efsanevi Seo Pan Seok" yeni gelen çaylakları eğitmekle görevlendirilmiştir. Ancak içlerinden biri ona kafayı takmış gibidir. Ne yüzü gülüyor ne de havasından geçilmiyordur. Seo Pan Seok 11 yıl önceki davada dedektiftir. Tanık olarak ifadeye ikna etmeye çalıştığı kadın ise Eun Dae Goo'nun annesidir. Tanık olmayı kabul ettiği için öldürüldüğü sanılıyordur. O olaydan sonra ortadan kaybolan Eun Dae Goo yıllar sonra büyümüş, adını değiştirmiş ve dedektif olarak buraya atanmıştır. Seo Pan Seok'un bundan haberi yoktur tabi. Ancak zamanla Eun Dae Goo olayları çözmeye çalıştıkça o da onun geçmişini çözmeyi başaracaktır. 

Bütün karakterlere tek tek odaklanmaya gerek yok. Ana hatlarıyla böyle. Daha detaylı yazarsam bir anlamı da kalmayacak. Tek bir olay üzerine gibi görünse de dedektiflik konusunu içerdiği için içinde birçok hikaye barındırıyor. Çaylak dedektiflerin başından geçenler çoğu zaman güldürüyor. Genel itibariyle dram olan bir konusu var. Ben de komedi diye başlamıştım ama pek öyle komedi tarafı yok. Belli karakterler diziye hareket katsın, komiklik olsun diye konulmuş.

Dizideki o anlamlı sözle yazımıza son verelim.


Önemlidir birinin girmesi hayatına. Zira tüm hayatını getirir yanında.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Neo, çok güzel tanıtmışsın. :)
Seni yüzsüz yüzsüz dürtmemin sebebi daha çok kendi yorumunu merak etmemdi; nesi iyiydi nesi kötüydü, oyunculuklar, kurgu, yönetmenlik, final vs üzerine nasıl bir değerlendirme yaptığını görmek istemiştim. :)

lilanur_43 dedi ki...

izledim çok iyi bir diziydi :) anlatımında çok iyi Neo :D

Neo dedi ki...

Yuki ve lilanur teşekkür ederim :) Kısa ama güzel bir özet oldu gerçekten de.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts