23 Haziran 2012 Cumartesi

City Under Siege (2010)





Oyuncular


Hayattaki tek hedefi babasının çalıştığı sirkte onun gibi bıçakları kullanabilmek olan Sunny (Aaron Kwok) ve onu küçümseyen diğer sirk elemanları bir mağarada ikinci dünya savaşında Japonların gizlice deneyler yaparak insan ırkını evrime uğratan ve güçlendiren bir gaza maruz kalırlar. Hazine bulmak amacıyla girdikleri mağarada başlarına geleceklerden habersizlerdir. Altın külçeleride bulacaklardır ve birbirlerini öldürmeye çalışacaklardır. Daha fazla ganimet elde etmek isteyen diğerleri Sunny'i de öldürmeye çalışır. Gazdan etkilendikleri için hepsi dağılır ve ertesi gün hepsi birer canavara dönüşmüştür. İnsan görünümündedirler fakat inanılmaz güçlere sahiptirler. Sunny hariç diğerleri bu gücün farkına varacak ve soygunlar yapmaya başlayacaklardır ekip olarak. Fakat zenginlikleri hiçbir şeye yaramayacaktır çünkü gün geçtikçe vücut şekilleri de değişiyordur. Tamamen bir yaratığa dönüşmek üzeredirler.

Haberci olan Angel (Qi Shu) yine bu soygunlardan birini haber yapmaya çalışırken Sunny çok uzak bir mesafeden soygunları gördüğünü farkeder ve Angel'a rehin alınan bir kadın olduğunu ve boğazı sıkıldığı için nefes alamadığını söyler. Ani bir refleksle bulduğu küçük bir tahta çubuğu silahlı soyguncuya fırlatır ve rehine kurtulur. Soyguncu elinden yaralanmıştır ve soygun bu müdahaleyle sona ermiştir. Diğer polisler hemen soyguncunun üzerine atlar. Angel ve Sunny bir önceki gece karşılaşmışlardır. O gece gazın etkisinde olan Sunny'nin vücudu suyla dolmuştur ve çok şişman gözükmektedir. Şimdi ise normal haline dönmüştür. Gazdan etkilenenler içinde vücudu değişime uğramadan güçlenen tek kişi o'dur.

Daha sonra bu yeteneğini reklam filmlerinde kullanan Sunny şöhret olmuştur artık. Diğerlerinin peşinde ise onlar gibi yetenekleri olan özel bir ikili vardır. Bu ikili daha sonra Sunny'den yardım isteyecektir. Diğerleriyse Sunny neden değişmedi biz değiştik diye onun peşine düşecektir. İçlerinden biri ise Sunny'nin aşık olduğu Angel'a sahip olmak için her şeyi yapacaktır.

Filme başlarken türüne hiç dikkat etmemiştim. Bu yüzden benim için sürpriz bir film oldu. Sevdiğim türlerden birisi ama ortalamayı geçememiş bir filmdi. Filmde güzellikler de vardı :) Qi Shu, Jingchu Zhang ve Chrissie Chow gibi.

1 yorum:

okurix dedi ki...

merak ettim filmi :d hemen izlemeye gidiyorum :D

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts