10 Mayıs 2012 Perşembe

Don't Tell Papa (2004)

Don't Tell Papa



Oyuncular

Chul-su çapkın bir lise öğrencisidir. Bir gün barda tanıştığı bir kıza aşık olur ve sarhoş olan kızı otele bırakır. Kız erkek yapılı sert birisidir ama onun bir sözüne kanıp gönlünü kaptırmıştır. O gece sarhoşken otel odasında birlikte olurlar ve Chul-su kızı bir daha göremez. Günlerden bir gün derste iken kuryenin biri sınıfa sepet içinde bir çocuk getirir ve onun masasına bırakır. Bir güzel de azarlar onu. Tek başına artık çocuğunu büyütmek zorundadır Chul-su. Arkadaşı sayesinde bir eğlence klübünde iş bulur ve çalışmaya başlar. Zorluklarla geçen yıllardan sonra çocuk büyümüş sekiz yaşına gelmiştir. Tesadüf budur ya yıllar önce ailesinin zoruyla Amerika'ya gitmek zorunda kalan Ae-ran (Chul-su'nun çocuğunun annesi) aynı yerde moda direktörü olarak işe başlar.


Genel anlamda komedi ağırlıklı ama bir noktadan sonra dramın yoğun olduğu güzel bir filmdi. Müstehcen sahneler ve bolca küfürlü konuşmalar var. Çocuk bile neler neler söylüyor. O kötü ortamlarda her türlü lafı öğreniyor. Oyunculuğunu da beğendim ufak yaşına rağmen iyi oynamış. Şimdilerde delikanlı olmuş hatta bir çok filmde oynuyor. Bu film 7 puanı hak etti benden :)

4 yorum:

Biri Kore mi dedi? dedi ki...

Bu film gözüme ilişmişti. İzlemeyi düşünüyordum. Bu güzel yazınız ve puanınızdan sonra aynı duyguları taşımaya devam etmekteyim. Yani filmi indirdiğim ve izlemeye vakit bulduğum bir zaman izlerim inş. ;)

Neo dedi ki...

İngilizce altyazı ile izledim ben ama Türkçe altyazısı henüz yok. Hatılatayım dedim :) Yorum için çok teşekkürler.

Biri Kore mi dedi? dedi ki...

Hatırlatma için teşekkürler. Vaktim olurda izlersem peşi sıra çevirisini yapabilirim inşallah. ;)

Neo dedi ki...

Kolay gelsin o zaman şimdiden :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts