17 Haziran 2011 Cuma

"The Event" (2010)




Lost'dan sonra bu dizi ilgimi çekmişti. İlk iki bölümü izledikten sonra uzun bir süre izlemeye ara verdim. 2.bölümün sonunda uçağın ışınlanması tamamen zaten Lost'u hatırlattı. Belkide bu yüzden uzun süre ara verdim. En nihayetinde kaldığım yerden başlayıp devam ettirdim. Dizi bildiğiniz gibi 1.sezonun sona ermesinden sonra iptal edildi. Bende bari başlamışken kalan bölümleri de bitireyim, hemde bilgisayarımda yer açılsın diyerek izlemeye başladım. İzlediğim bölümleri siliyorum çünkü.


Dikkat Spoiler içerir


Konu: Sean Walker ve sevgilisi Leila Buchanan tatile çıkarlar. Tatil esnasında tanıştıkları bir çift onları oyuna getirir ve Leila'yı kaçırırlar. Sean onu kaçıranların izini takip etmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Fakat Leila'yı kaçıranlar her şeyi önceden planlamış ve ona ulaşmasını engellemeye çalışıyorlarıdır. Nedeni ise onun üzerinde deney yapmak istemeleri yada kendi türlerinden olduğu için onlarla gelmesini sağlamaktır. Dünya dışı insansı varlıkların sayısı çok fazla değildir. Bir çoğu kendi inançları gereği başka bir gezegene taşınmıştır. Burada kalanlar ise artık normal insanlarla kaynaşmış ve neredeyse kendilerinin nereden geldiğini unutur duruma gelmiştir. Yıllardır Amerika'da tutsak edilen bu halk bir gün kurtulmayı bekliyordur. Liderleri Sofia halkıyla birlikte içeride olmasına rağmen kurtulacakları günün hayali ile yaşıyordur. Aslında bekleyişleri onlar için bir sorun teşkil etmiyordur. Çünkü dışarıya sızdırdıkları adamları insanoğlunun henüz geliştiremediği teknolojilerin elde edilmesini sağlamakla görevlidir. Bu sayede gelişen teknoloji ile oradan kurtulacaklardır. Sofia'nın halkının tamamı içeride değildir. Kısıtlı sayıda da olsa dışarıda da bu kişilerden vardır ve önemli mevkilere kadar sızmışlardır. ABD başkanı ve istihbarat ekibi bu insanların normal olmadıklarını (yaşlanmadıklarını) anlamıştır ve onlardan bilgi almak için belli aralıklarla onları sorguluyorlardır. Bilgi karşılığında Sofia belli tavizler istiyordur ve bunlardan biri yüzünden başkan neredeyse ölümle yüz yüze geliyordur. Kaçırılan uçak tam beyaz saray üzerine çakılacakken bir anda ışınlanıp başka yere iniş yapar. Uçağı kullanan pilot Leila'nın babasıdır. Kızını kaçırdıklarını ve o uçağı uçurmazsa kızını öldüreceklerini söylemişlerdir. Aynı uçakta yolcu olarak bulunan Sean Walker yaşananlara şahitlik edecektir. Leila'yı bulmak için gidilmedik yer bırakmayacaktır neredeyse.


Dizi bu olaylar döngüsü üzerinde gidiyor. Her iki taraftanda ihanetler, iyi ve kötü karakterler, sonradan yola gelenler, birbirlerine devamlı tuzak kuranlar ve başkanlık için her şeyi göze alan başkan yardımcısının kirli oyunlarını izliyoruz 21 bölümde. Sonunda istedikleri teknolojiye ulaşıp kendi insanlarını dünyaya getirmeyi başarıyorlar ki.. dizi bitiyor.


Klasik amerikan dizisiydi. İzlerken beni çok fazla sıktığını söyleyemem. Devam etseydi belki yine izlerdim. Vicky Roberts rolünü oynayan Taylor Cole dizide ki tek beğendiğim güzeldi :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts