20 Ocak 2011 Perşembe

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi



Benjamin Barker Londra'da berberlik yapan bir adamdır ve çok güzel bir eşi vardır. Şehrin yargıcı olan bir adam istediği kişiyi hapise attırabilir istediğini yüceltebilir konumdadır. Bir gün Benjamin Barker'ın güzeller güzeli eşini görür ve Barker'a bir tuzak kurdurarak hapise attırır. Yıllar sonra hapisten çıktığında ise sevdiği hiç kimsesi kalmamıştır. Adını kamufle eden Barker kendisine Sweeney Todd diye hitap edilmesini ister ve yargıçtan intikamını almak için tuzaklar kurmaktadır. Usturasını bir silah gibi kullanan Todd sevmediği kişileri -daha doğrusu dükkanına her geleni diyeyim- usturasıyla boğazlarını keserek öldürüyor, koltuğunun altına yaptığı özel bir düzenekle bir pastanenin kazan dairesi olarak kullanılan yere yolluyordur. Sonra onları kırık dükkan sahibesi bayan Lovett ile müşterilere etli çörek olarak sunuyorlardır. Konusu iğrenç geldi değil mi? Psikopat bir yapım kısaca.

Filmin aslı bir müzikale dayandığı için sinema versiyonuda bu şekilde. İlk başta izlerken alışmanız zor gelebilir ama sıkıcı ve gerilimli bir konuyu eğlenceli hale getiren en önemli faktörde bu. Gayet ciddi olayları bile alaycı bir uslüple basit bir işmiş gibi göstermeye çalışmış film. Sonunu önceden tahmin edebildiğim için beni çok fazla şaşırtmayan ortalama bir filmdi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bayılıyorum bu filme.
Gotik müzikal ben tek bu filmi gördüm gerçekten çok etkileyiciydi film benim için.
Konusu sıradan olsa da görselliği yetti.

Neo dedi ki...

Teşekkür ederim yorumun için Tukyu :) Johnny Deep'in oynadığı filmlerin genelinde görsellikte ön planda oluyor zaten. Makyaj olayını özellikle çok iyi beceriyorlar. Adam kılıktan kılığa giriyor :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts