10 Ocak 2011 Pazartesi

"Secret Garden" (2010 - 2011)







Aslında pek huyum değildir bir dizi veya filmi tamamlamadan yazı yazmak ama bu dizi ile bunu bozuyorum Dizide ki Hyun bin gibi konuştum galiba Şimdi bu diziyi nasıl ifade etsem diye düşündüm aklıma ilk gelen şu oldu. Altyazılarını bekleyemiyorum. İngilizcesini dahi. Önce orijinal dili ile izliyorum, ardından İngilizce altyazı çıkınca onunla, sonra da Tukyu'nun Türkçe çevirileri ile. Bir bölümü üç kere izlediğim halde sıkılmıyorum. Her seferinde eğleniyorum veya hüzünleniyorum. Bu dizi böyle bir şey işte. Konusunu bilmeyenler için kısaca bahsedeyim.

Kim Joo-won (Hyun bin) zengin bir aileden gelmedir ve kendisine ait alışveriş merkezini ve holdingi yönetmektedir. Zenginliklerinin kaynağı büyükbabasıdır. Kil Ra Im (Ha Ji-won) ise filmlerdeki zor çekimlerde kullanılan bir dublördür. Fit vücudu ve mesleğinde başarılı oluşu herkesin dikkatini çekiyordur. Bir gün KJW tesadüfen KRI'i görür ve ilk görüşde aşık olur. KRI'in yakasını bırakmaz ve devamlı rahatsız eder. KRI gururlu bir kızdır. Çok para kazanamasa da gönlü zengindir. KJW ise parasıyla istediğini elde edeceğini düşünen bir adamdır. Aileden yetişme tarzı öyledir. Daha sonra izlemeye başladığınızda veya yazının devamında ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bu iki zıt kişilik Oska adındaki bir şarkıcının klip çekimi için Jeju adasına giderler. KRI klipte yer almak için KJW ise KRI'e yakın olabilmek için oraya gider. Oska KJW'un kuzenidir. İki kuzen iddiasına girerler ve bir bisiklet turuna çıkarlar. Bu bisiklet turuna KRI'de katılır ve iki kuzeni takip ederken ormanda yolunu kaybeder. KJW onu bulmak için ormana geri döner ve uzun aramalardan sonra onu bulur. Fakat bir terslik vardır. İkili orman içinde bir konuk evi bulurlar ve oraya sığınırlar. Orada karınlarını doyurduktan sonra ev sahibi onlara ev yapımı içki ikram eder ve uğurlar. Gece olduğunda KRI sauna'da iken içkiyi içmeye başlar. KJW ise odasının dışındaki veranda da. Gece olur ve yağmur yağmaya başlar. Bu esnada ikili içkiden dolayı uykuya dalmışlardır. Sabah olduğunda onları büyük bir sürpriz bekliyordur. Bedenleri değişmiştir! Artık ne yapacaklarını bilmez halde ikisi de kendini dışarı atmıştır. Birbirlerini bulurlar ve ne yapacaklarını tartışırlar. Bundan sonra süper bir komedi olarak devam ediyor.

Karakterleri biraz tanıyalım.

Önce şu karakterleri vereyim.


Sonra karakterleri daha yakından anlatan bu resimleri vereyim. Resimlerin üzerine tıklatıp büyütebilirsiniz. (Not: Yazılar İngilizcedir.)






Dizimizin ana karakterlerini zaten tanıdık ben diğer karakterlerden biraz bahsedeyim.


Oska: Daha önce söylediğim gibi Kim Joo-won'un kuzenidir. Anneleri kardeştir. Oska 35 yaşına gelmiş artık gençlik dönemlerinin sonunda olan bir pop stardır. Geçmişte yaşadığı çalkantılı bir ilişkiyi unutamamaktadır.

Yoon Seul: Oska ile geçmişte çalkantılı bir ilişki yaşayan kadının ta kendisidir. O da geçmişi unutamayıp Oska'ya yakın olmak için kendisini KJW'a yanaşıyor gibi göstermeye çalışmaktadır.

Lim Jong Su: (Kamdomnim ) Kamdomnim korecede yönetmen demek. Bu arkadaşımızda KRI'in Action School'da ki yönetmenidir. Onu tehlikeli roller için yetiştirmektedir. İçten içe KRI'e olan aşkını belli etmemeye çalışır.

Ssun: Oska adlı şarkıcıyı başkalarının gaza getirmesi sonucu tesadüfen keşfedilen bir yetenektir.

Lim Ah Yeong: KRI'in ev arkadaşı aynı zamanda KJW'un alışveriş merkezinde çalışan bir görevlidir.

Moon Yen Hong: Oska'nın annesidir.

Moon Bun Hong: Kim Joo-won'un annesidir. Para ile her şeyi halledeceğini düşünen bir kadındır. Bu huyunu oğluna da aşılamıştır. Oğlunun küçük yaşta geçirdiği bir kaza yüzünden üzerine titremektedir ve o anları unutan oğlunun tekrar hatırlamasını istememektedir.

Sekreter Kim: LOEL alışveriş merkezinde KJW'nun sekreterliğini yapmaktadır. Dizideki sempatik hareketleri ile herkesin dikkatini çekti.

Kim Hee Won: KJW'nun kız kardeşidir. O da yönetmen  Lim Jong Su'ya abayı yakmıştır.

Moon Chang Soo: KJW ve Oska'nın büyükbabalarıdır. Şirketin sahibidir.

Park Sang Mu: LOEL alışveriş merkezinin satış temsilcisi ve müdürüdür. Başkanın sağ koludur. KJW'nun yerini almak için uzun süredir ona tuzaklar kurmaya çalışıyordur.


Karakterlerimizi de tanıdıktan sonra dizinin ne kadar eğlenceli ve bir o kadarda romantik olduğunu anlatan resimleri paylaşmak istiyorum.



Burada KJW eşofmanı ile dalga geçenlere markasını gösteriyor ve bakın ne kadar zenginim demeye getiriyor (Resim1)

Arkasından KRI'i çekim yerine geri bıraktığı yerde eşofmanı ile dalga geçen birine bu sözleri söylüyor. (Resim2)

Ve Kim Joo Won ilk tekmesini yiyor


En çok güldüğüm anlardan birinin videosunu da paylaşayım Bir insan bu kadar mı topa vurmaktan aciz olur? Eğer bunu rol icabı yapıyorsa gerçekte böyle değilse cidden çok büyük bir yetenek var bu adamda





Dizi devamlı komedi olarak ilerlemiyor tabii ki. Her Kore dizisinde olduğu gibi yine sizi ağlatmaya çalışacaklar dikkatli olun Daha çok anlatacak yazacak şey var ama en iyisi siz izleyin. İzlemeyenlere tavsiye edin. Yılın en güzel dizilerinden biriydi bu. 

Dün 18 bölümüde altyazısız olarak izlemiş biri olarak 17 ve 18.bölümlerin en üzücü bölümler olduğunu söyleyebilirim. 18.bölümün ortalarından itibaren bazı şeyler düzelmeye başlıyor ama bu sefer başka bir sorun ortaya çıktı. KJW bu sefer KRI'i unuttu. 

SBS Drama Awards'de en iyi çift ödülünü de aldılar. Gerçekten birbirlerine ve rollerine çok yakışıyorlar. Buraya kadar okuduysanız sabrınıza teşekkür ederim

5 yorum:

Adsız dedi ki...

17.bölümünü bitirdim resmen yıkıldım, dağıldım... İlk defa bir diziyi bitirmemek için yavaş yavaş izliyorum:) 2010 yılının ennn iyi dizisi tartışmasız Secret Garden;)

Neo dedi ki...

18.bölümün ortalarına doğru aynı şekilde devam ediyor dizi :) Sonunun mutlu bittiğini duymuşşsundur zaten. Ben oradan sonra saldım, nasılsa son belli diye. Evet 2010 yılının en iyi dizilerindendi. Teşekkür ederim yorumun için ;)

Oh Yoon Joo dedi ki...

2010 yılına sığdırılmaması gereken dizidir bence (: Hyun Bin ve Ha Ji Won'un kariyerlerinin en üst noktası ayrıca En iyi dizi listem diye başlayan korecanların top 3 te mutlaka yer verdiği mutlaka izlenilmesi gereken dizidir (:

Neo dedi ki...

:) Haklısın Oh Yoon Joo. Zaten başlıkta da 2010-2011 yazmışım. 2010'un son aylarında başlayıp 2011'in ilk aylarında bitmişti çünkü :)

4 tane favori dizim var zaten. Biri de bu. Diğerleri en popüler diziler kısmına girmiş. Iris hariç :)

secret garden dedi ki...

Secret garden harika bir dizi arşivlik ve diziyi böle tanıtmanızda çok mükemmel detaylar unutulmamış.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts