22 Ocak 2011 Cumartesi

Cyrano Agency (2010)

시라노;연애조작단



Bir tiyatro kurabilmek için çalışan dört kafadarın hikayesi ile başlıyoruz filmimize. Kiraladıkları tiyatro için para ödemek zorundadırlar ve bunu karşılamak için özel bir iş yapıyorlardır. Bu iş çöpçatanlıktır. Bir tiyatro senaryosu yazar gibi o kişiye özel senaryo yazmaktadırlar. Müşterilerine verdikleri özel yapım gözlüğe ses cihazı yerleştirmişlerdir. Bu yöntemle uzaktan sesli yardımla müşterileri sıkıştığında yardımcı olmaktadırlar. İşlerinin tanıtımını şu sözlerle yapmaktadırlar.


"Hayatınızın aşkını, size aşık ediyoruz... Ama gizlice!"

İlk müşterilerinin sevdiği kişiyi zorda olsa ona aşık etmeyi başarmışlardır. Adam o kadar utangaçtır ki. Bir cümle söyleyebilmek için neredeyse bir ay çalışır. Ama Cyrano'nun elinden kurtulamaz kimse! :)


Bir başka müşteriye sıra gelmiştir. Ben buraya kadar izlerken eğlendim açıkçası. Devamında böyle kısa kısa filmler, senaryolar göreceğiz ve bol bol güleceğiz diye düşünmüştüm. Fakat diğer hikayede takılıp kalındı. Nedeni ise gelen müşterinin kendisine aşık etmesini istediği kızın Cyrano içindekilerden biri ile daha önce çıkmış olması. İşi ile özel hayatını birbirine karıştırmamaları lazım ama bunu başarabilecekler midir?



Konusu güzel bir film ancak daha güzel olabilirdi. Hikaye tek bir noktaya saplanmış kalmış. Son olarak filmdeki enfes klasik müzik şarkısını paylaşalım :)

4 yorum:

~kendisi dedi ki...

Aynen ben de öyle kısa kısa çöpçatanlık senaryoları olacak sanmıştım, o açıdan biraz hayal kırıklığı oldu ama sanırım pek çok kişinin aksine sonunu beğendim :)

Filmin konusunu senin bakış açından okumak güzeldi, ellerine sağlık :)

İzlemek isteyenler için not düşeyim, filmde Cyrano Sayrano şeklinde değil Şirano diye okunuyor :D

Neo dedi ki...

Yorumun için teşekkürler kendisi :) Sonu ile ilgili yazıda ipucu vermedim ama bende beğendim :)

Adsız dedi ki...

bu filmi dün izledim .başta ilginç bir senaryosu var gibi geldi .gizlice aşık ederiz hoş olmuştu .ama sadece filmin başında ilk elemanı aşık ettikleri kısım eğlenceliydi.sonrasında film eleştirdiği hatalara düştü.kısa kısa bir çok hikaye olsa daha iyi olurdu .konu iyi ama iyi işlenmemiş.bundan güzel bir komedi filmi çıkardı yinede ortalama bir şey olmuş .

Neo dedi ki...

Demek ki herkes aynı şeyi düşünmüş :) Daha başarılı bir film olabilirdi evet. Teşekkürler yorumun için :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts